|

خاطرات سال ۱۳۸۱ هاشمی‌رفسنجانی| نوزدهم بهمن‌ماه

رشد اختلاف فرانسه و آمریکا بر سر عراق

در گزارش‌ها، رشد اختلاف فرانسه و آلمان با آمریکا بر سر مسئله [حمله به] عراق، توجه‌ها را جلب‌ کرده است. اقدام به خودکشى‌ تعدادى از زندانیان گوانتانامو مهم است و فشار بر آمریکا را زیاد مى‌کند؛ تعدادشان به ۶۵۰ نفر رسیده و آمریکا نمى‌تواند از اقدام خلاف عُرف و قانون خود دفاع کند.

رشد اختلاف فرانسه و آمریکا بر سر عراق

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

در کمیسیون زیربنایى [مجمع تشخیص مصلحت نظام]، سیاست‌هاى‌ کلى بخش‌کشاورزى را تکمیل‌ کردیم. آقایان [بیژن نامدار]زنگنه، [وزیر نفت] و [علی] مبینى، [دبیر کمیسیون زیربنایی]، در مورد تهیه سیاست‌های‌ کلى چشم‌انداز بیست‌ساله‌ کشور مشورت‌ کردند. قرار شد، چند گروه پژوهشگر دعوت به‌کار شوند.

عصر آقاى [محمد] جهرمى‌ آمد. از اینکه بخشى از مسئولیت‌هایش را در دبیرخانه [مجمع]، به آقاى حسن واعظى داده‌اند، ناراضى است؛ ولى هنوز مسئولیت همکارى با کمیسیون خاص تجدیدنظر در مصادیق سیاست‌هاى‌ کلى را دارد. در مورد لایحه دولت و انتخابات شوراها و مجلس هم مطالبى داشت.

شب در دفتر آقاى [سیدمحمد] خاتمى، [رئیس‌جمهور]، در جلسه سران قوا شرکت‌ کردم. آقایان خاتمى و [مهدی] کروبى، [رئیس مجلس]، به توسعه‌ کارهاى اطلاعاتى در سپاه و قوه قضائیه و نیز شیوه بازجویى‌ها اعتراض داشتند. آقاى [سیدمحمود] هاشمى‌شاهرودى، [رئیس قوه قضائیه] جواب دادند که سپاه و نیروى انتظامى، ضابط قوه قضائیه هستند و کار آنها قانونى است و در مورد شیوه بازجویى هم اظهارات مهندس [عزت‌الله] سحابی را تکذیب‌ کردند و گفتند، بدترین وضع را بازجویی‌هاى قتل‌هاى زنجیره‌اى داشته‌ که خود رئیس‌جمهور آنها را تعیین‌ کرده‌ بود که در اینجا آقاى خاتمى عصبانى شد و داد زد و گفت، شما به اعتراضات من جواب‌هاى سربالا و توهین‌آمیز مى‌دهید و من اگر دو لایحه‌ام تصویب نشود، کنار مى‌روم و تا آن موقع هم دیگر اقدامى در جلوگیرى نمى‌کنم. قرار شد، یک‌ گروه براى بررسى قانون و گروهى براى بررسى شیوه بازجویى‌ها معین شود. در مورد بازرسى آژانس بین‌المللی انرژی اتمی براى صنایع هسته‌اى هم مذاکره شد.

در گزارش‌ها، رشد اختلاف فرانسه و آلمان با آمریکا بر سر مسئله [حمله به] عراق، توجه‌ها را جلب‌ کرده است. اقدام به خودکشى‌ تعدادى از زندانیان گوانتانامو مهم است و فشار بر آمریکا را زیاد مى‌کند؛ تعدادشان به 650 نفر رسیده و آمریکا نمى‌تواند از اقدام خلاف عُرف و قانون خود دفاع کند.

پنج نفر از نمایندگان‌ کنگره آمریکا، طرحى داده‌اند که دولت آمریکا در حمایت از مخالفان نظام اسلامى ایران، وارد عمل شود؛ مثل اینکه تاکنون عمل نمى‌کرده! هفت‌ کشور شوراى همکارى خلیج فارس، نیروى نظامى به کویت فرستاده‌اند.

رسانه‌هاى خارجى، شخصى به نام «حمید ذاکرى» را معرفى‌ کرده‌اند و ادعا دارند از پاسداران بیت رهبرى بوده و به خارج فرار کرده است و مى‌خواهد اسرارى را فاش‌کند!!

شب به خانه نیامدم. عفت براى مراسم عزادارى فوت بى‌بى فاطمه -عمه‌اش- به رفسنجان رفته است.

آخرین اخبار سیاست را از طریق این لینک پیگیری کنید.