|

واکنش عباس سلیمی نمین به اعتراضات دی ماه: چنین خشونت وحشتناکی را در ایران سراغ ندارم

عباس سلیمی نمین گفت: «چنین خشونت وحشتناکی را در ایران سراغ ندارم»

واکنش عباس سلیمی نمین به اعتراضات دی ماه: چنین خشونت وحشتناکی را در ایران سراغ ندارم

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

 عباس سلیمی‌نمین، مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران، با تحلیل وقایع اخیر کشور، خشونت‌های رخ‌داده را اقدامی هدفمند علیه تحولی دانست که به گفته او می‌توانست اقتصاد ایران را وارد مرحله‌ای تازه کند. او تأکید کرد: «چنین خشونت وحشتناکی را در ایران سراغ ندارم» و معتقد است فراخوان‌های شبانه و رفتارهای خشن، نشانه روشنی از بی‌ارتباطی این وقایع با اصلاح و مطالبه‌گری بوده است.

 سلیمی‌نمین با اشاره به زمینه‌های اقتصادی اعتراضات گفت: در حالی که بخشی از نارضایتی‌ها ریشه در دغدغه‌های معیشتی داشت، اما به گفته او، مخالفان این روند تلاش کردند مسیر اعتراض را به اغتشاش بکشانند تا مانع شکل‌گیری یک اجماع اقتصادی شوند. وی تصریح کرد: «می‌خواستند یک گام بلند از جهش اقتصادی را مانع شوند. نمی‌خواستند این گام توسعه اقتصادی را برداریم.»

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با مرور تجربه‌های تاریخی، خشونت را ابزار ثابت پروژه‌های تحمیلی دانست و گفت: «تحمیل رضاخان و محمدرضا کاملاً مبتنی بر خشونت بود. جز با خشونت نمی‌توانستند چنین افرادی را به ملت ایران تحمیل کنند.» او تأکید کرد که کودتا همواره با رعب و وحشت آغاز می‌شود تا جامعه خسته و مرعوب، پذیرای هر شرایطی شود.

سلیمی‌نمین در ادامه، با مقایسه رفتارهای اخیر با اقدامات سازمان مجاهدین خلق در دهه ۶۰، گفت: «در همین روزها اتفاقاتی را شاهد بودیم که شبیه روش منافقین بود؛ خشونت کور، بدون هدف اصلاحی و بدون برنامه.» به گفته او، فراخوان‌های شبانه خود گواه آن است که طراحان این اقدامات به دنبال ارائه راه‌حل یا طرح اجتماعی نبوده‌اند.

او با اشاره به رویکرد فکری انقلاب اسلامی افزود: «در خیزش ملت هرگز بحث خشونت را به رسمیت نشناختیم، چون تحول را بر اساس منطق دنبال می‌کردیم. در ترور و خشونت، منطقی وجود ندارد.» سلیمی‌نمین یادآور شد که امام خمینی(ره) حتی ترورهای فدائیان اسلام را نیز تأیید نکردند و همواره بر کار فرهنگی تأکید داشتند.

وی، نقش گفت‌وگوهای دولت با بخش خصوصی و منتقدان را یکی از عوامل نگرانی دشمنان دانست و گفت: رسیدن رئیس‌جمهور به جمع‌بندی مشترک با گروه‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی، «تحولی بزرگ» بود که می‌توانست زمینه اجرای تصمیمات سخت اقتصادی را فراهم کند؛ موضوعی که به گفته او، برای مخالفان ایران «کشنده» تلقی می‌شد.

سلیمی‌نمین در پایان با تأکید بر به‌رسمیت‌شناختن اصل اعتراض، از فقدان ساختار مشخص برای مدیریت آن انتقاد کرد و گفت: «ما اعتراض را به رسمیت می‌شناسیم، اما روی ساختار اعتراض کار نکرده‌ایم.» او این خلأ را یکی از ضعف‌های جدی دانست که می‌تواند زمینه سوءاستفاده جریان‌های خشونت‌طلب را فراهم کند.

منبع: تابناک

آخرین اخبار سیاست را از طریق این لینک پیگیری کنید.