|

انتقادعبدی به ابقای آیت الله جنتی در شورای نگهبان/ تکرار چهره ها نشانه انسداد سیاسی است

یک فعال سیاسی ، با انتشار یادداشتی در روزنامه اعتماد به انتخاب مجدد آیت‌الله احمد جنتی به‌عنوان دبیر شورای نگهبان واکنش نشان داد.

انتقادعبدی به ابقای آیت الله جنتی در شورای نگهبان/ تکرار چهره ها نشانه انسداد سیاسی است

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

عباس عبدی، فعال سیاسی ، با انتشار یادداشتی در روزنامه اعتماد به انتخاب مجدد آیت‌الله احمد جنتی به‌عنوان دبیر شورای نگهبان واکنش نشان داد و آن را نشانه‌ای از «نوعی انسداد سیاسی و بی‌اعتمادی ساختاری به نیروهای جوان» دانست.

عبدی در این یادداشت نوشت: انتخاب مجدد یک چهره ۹۹ ساله برای ریاست مهم‌ترین و قدرتمندترین نهاد نظارتی کشور، نه‌تنها پرسش‌برانگیز است، بلکه معنای مشخصی دارد. آیا انتخاب‌کنندگان نمی‌دانند که چنین اقدامی چه پیامی به جامعه، نخبگان و نسل جوان منتقل می‌کند؟

عبدی با اشاره به این‌که همگان از لزوم استفاده از ظرفیت جوانان سخن می‌گویند، اما در عمل چهره‌های سالخورده را برای دهه‌ها در رأس نهادهای کلیدی حفظ می‌کنند، افزود: حتی اگر این افراد محبوب باشند، مردم تمایل دارند که آنان در اوج کنار بروند، نه اینکه با افول جسمی و ذهنی در قدرت بمانند.

او ادامه داد: در حالی‌که حوزه‌های علمیه طی نیم‌قرن گذشته صدها مجتهد باسواد تربیت کرده‌اند، مشخص نیست چرا چنین مسئولیت سنگینی همچنان بر دوش یک فرد مسن باقی مانده است. پاسخ به‌زعم عبدی روشن است: «جوانان برای این ساختار، غیرقابل اعتمادند، چون نه نگرش‌های منجمد پیشین را دارند و نه از موضع اقتدار با جامعه سخن می‌گویند.»

این تحلیل‌گر سیاسی با اشاره به تجربیات ناکام برخی چهره‌های جوان در مجلس خبرگان و نهادهای حکومتی، گفت: مشکل اصلی این است که جوانانی که وارد ساختار می‌شوند، یا توان انطباق با سنت‌های صلب موجود را ندارند یا به‌دلیل بی‌مایگی و فرصت‌طلبی، به‌سرعت حذف می‌شوند.

عبدی تأکید کرد که مسئله اصلی، «جوانگرایی» به‌معنای صوری آن نیست، بلکه وجود نوعی الیگارشی بسته و خودمحور است که میدان را بر نسل‌های جدید تنگ کرده است. به گفته او، این مسئله نه فقط مختص ایران، بلکه حتی در دموکراسی‌هایی مثل ایالات متحده نیز دیده می‌شود، جایی که ریاست‌جمهوری دو دوره اخیر در دست چهره‌های بسیار سالخورده بوده و الیگارشی حزبی مانع از ظهور چهره‌های نو شده است.

عبدی در پایان یادداشت خود نوشت: جوانگرایی نباید لطفی از سوی سالخوردگان تلقی شود؛ این یک حق است. مشکل ما وجود نسل مسن نیست، بلکه انحصار قدرت در دست طیفی خاص و عدم گردش نخبگان است. وجود واژه‌ای به‌نام «جوانگرایی» خود گواه آن است که «سالمندگرایی» به‌صورت ضمنی پذیرفته شده و تثبیت شده است

 

آخرین اخبار سیاست را از طریق این لینک پیگیری کنید.