اکنون نوبت دولت است
در شرایط جنگی نیز شنیده شدن صدای دوم شهروندان میتواند به عنوان ابزاری برای کاهش تنشها و ایجاد همبستگی اجتماعی عمل کند. دولت در شرایط جنگی فعلی نشان داد که نسبت به تامین امنیت، مدیریت بحران و تامین خدمات عمومی اهتمام قابل تقدیری دارد.

به گزارش گروه رسانهای شرق،
دکتر فاطمه دلبری راغب در یادداشتی نوشت: وظایف شهروندان و دولتها را میتوان در سه سطح طبقهبندی کرد:
- سطح قراردادها
- سطح زیر قراردادها
- سطح فرا قراردادها
به میزانی که رفتار افراد یک جامعه (دولت و مردم) به سطح فرا قراردادها نزدیک شود جامعه به سوی اخلاق مداری بیشتر حرکت میکند.
ماهیت رفتار شهروندان ایرانی در جنگ ناجوانمردانه اسرائیل علیه ایران علاوه بر اینکه انسجام اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران را به صورت اخلاقی و غیرمنتظره نمایان کرد، نوعی رفتار فرا قراردادی را نیز در عرصه جهانی به نمایش گذاشت. این حضور مسئولانه و متعهدانه حکایت بسیاری از شهروندان ایرانی است که علی رغم فشارها و حتی نارضایتیهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، اخلاق مدار و نجیبانه پا به عرصه مشارکت و حمایت از دولت و مقابله با دشمنان ایران نهادند. پیام پنهان این رفتار منسجم اخلاقی «هشدار و گوش دار» برای دولتمردان است که اکنون نوبت آنان است که در جهت «خیر و مصلحت عموم شهروندان» و به تعبیر ارسطو «خیر عمومی در امر خط مشی گذاری و کشورداری» بیش از گذشته تلاش کنند و صدای دوم مردم را بیش از گذشته بشنوند.
«صدای دوم» در خط مش گذاری به معنای ایجاد فضایی برای مشارکت و شنیدن نظرات و دیدگاههای مختلف جامعه در فرآیند تصمیم گیریهای سیاسی اجتماعی اقتصادی است. به علاوه آنکه این مفهوم در برقراری دموکراسی جایگاه ویژهای دارد زیرا به مقامات کمک میکند تا نیازها و خواستههای جامعه را بهتر درک کنند و خط مشی هایی را طراحی کنند که به واقعیتهای اجتماعی، نیازها و خواستههای واقعی شهروندان نزدیک تر باشد.
در شرایط جنگی نیز شنیده شدن صدای دوم شهروندان میتواند به عنوان ابزاری برای کاهش تنشها و ایجاد همبستگی اجتماعی عمل کند.
دولت در شرایط جنگی فعلی نشان داد که نسبت به تامین امنیت، مدیریت بحران و تامین خدمات عمومی اهتمام قابل تقدیری دارد.
نکته این است: به همان میزانی که تامین امنیت اهمیت دارد پرداختن به رفاه اجتماعی شهروندان، حفظ حقوق شهروندی (ممانعت از تکرار وقایعی که دل مردم نجیب ایران را دوباره دردمند نکند) بر تک تک خط مشی گذاران و مجریان خط مشی واجب است به گونهای که عملکردی فرا قراردادی و اخلاق مدارانه بیش از گذشته داشته باشند به واقع تصمیمی اتخاذ نکنند مگر آنکه «خیر عمومی و مصلحت جمعی» و «حفظ منافع عمومی» مقصد نهایی آن باشد. در واقع بر همه ما واجب است که در هر لحظه رضای الهی و خیر شهروندان را به عنوان مقصد اول و آخر نشانه بگیریم.
به امید ایران اسلامی پایدار و پیروز
آخرین اخبار سیاست را از طریق این لینک پیگیری کنید.