|

مجلس به وزیر صمت تذکر داد

در پی انتشار خبر ورود شرکت خودروسازی روسی «آوتوواز» با برند شناخته‌شده «لادا» به بازار ایران و آغاز مذاکرات برای مونتاژ خودرو در کشور، مجلس شورای اسلامی هشدارهایی را در خصوص کیفیت خودروهای وارداتی و مونتاژی مطرح کرده و بر لزوم حساسیت ویژه نسبت به این موضوع تأکید داشته است.

مجلس به وزیر صمت تذکر داد

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق ؛ مصطفی پوردهقان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، با اشاره به مذاکرات اخیر کمیسیون با وزیر صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد که نمایندگان مجلس از وزارت صمت خواسته‌اند تا ضمن تلاش برای افزایش عرضه خودرو، به هیچ عنوان اجازه ندهد که تجربه تلخ ورود خودروهای بی‌کیفیت به بازار ایران تکرار شود. او گفت: «صنعت خودروی کشور نباید به سمت تولید یا واردات خودروهای درجه ۲ و ۳ جهانی برود. مردم ایران شایسته استفاده از خودروهای باکیفیت و روز دنیا هستند و مجلس بر این موضوع تأکید دارد.»

این نماینده مجلس با اشاره به فرصت‌های پیش‌روی صنعت خودرو، افزود: «ورود شرکت‌های خارجی از جمله خودروسازان روسی، می‌تواند بخشی از راهکار افزایش عرضه خودرو در بازار باشد. این همکاری‌ها در قالب سرمایه‌گذاری مشترک باید با شرکت‌های معتبر صورت بگیرد و مشروط به ارتقای سطح کیفی محصولات باشد.»

در همین راستا، کامبیز میرکریمی، عضو هیئت‌رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه، نیز از ورود جدی خودروساز روسی آوتوواز به بازار ایران دفاع کرد و آن را فرصتی اقتصادی برای کشور دانست. به گفته او، شرکت لادا تجربه صادرات به بازارهای سنتی نظیر کشورهای مستقل مشترک‌المنافع (CIS) را دارد و اخیراً فعالیت خود را به بازارهای جدیدی مانند ویتنام، کوبا و امارات نیز گسترش داده است.

میرکریمی همچنین به مزیت توافق تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا اشاره کرد که از ۲۵ اردیبهشت‌ماه عملیاتی خواهد شد. او گفت: «با اجرایی شدن این توافق، تعرفه گمرکی برای واردات نهاده‌های تولید و خودروهای نهایی میان ایران و روسیه به صفر می‌رسد. این مسئله هزینه تولید مشترک را به شکل قابل‌توجهی کاهش می‌دهد و قدرت رقابت خودروهای روسی در بازار ایران را بالا می‌برد، به‌ویژه در مقایسه با خودروهای وارداتی دیگر که گاه تا ۱۰۰ درصد تعرفه دارند.»

با این حال، مجلس تأکید دارد که نباید صرفاً به بهانه کاهش قیمت یا افزایش عرضه، کیفیت فدای کمیت شود. تذکر رسمی به وزارت صمت در این خصوص، نشانه‌ای از حساسیت نهاد قانون‌گذار به تجربه‌های پیشین و تلاش برای جلوگیری از تکرار ورود خودروهای نامطمئن و ضعیف به بازار ایران است.

پوردهقان همچنین در پایان گفت: «متأسفانه انحصار در صنعت خودرو در داخل کشور مانع از ورود گسترده سرمایه‌گذاران جهانی شده و سرمایه‌گذاری‌هایی که تاکنون انجام شده نیز بیشتر از محل تهاتر نفت با قطعات خودرو و ارز حاصل از فروش نفت در شرایط تحریم بوده است. این وضعیت نیازمند اصلاح جدی است تا مسیر ورود برندهای معتبر جهانی هموار شود.»