|

خاطرات سال ۱۳۸۱ هاشمی‌رفسنجانی| شانزدهم شهریورماه

اعتراف تونی بلر به حمایت غرب از عراق در جنگ با ایران

تونى‌بلر، نخست‌وزیر انگلیس و بعضى مقامات آمریکا اعتراف‌کرده‌اند که غرب در جنگ عراق و ایران، از عراق حمایت کردند و اشتباه استراتژیک نمودند.

اعتراف تونی بلر به حمایت غرب از عراق در جنگ با ایران

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

دکتر [محمدرضا] مخبر [دزفولی، عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و عضو کمیسیون نظارت مجمع تشخیص مصلحت] آمد. در مورد آیین‌نامه نظارت بر سیاست‌هاى‌کلى سؤالات و پیشنهادهایى داشت و گفت، در کمیسیون بررسى صلاحیت، دو گروه مدعى تولیت دفتر تحکیم وحدت با حضور [آقای مصطفی معین]، وزیر علوم به این نتیجه رسیده‌اند که هر دو گروه غیرقانونى‌اند؛ یکى به خاطر اقلیت‌بودن و دیگرى به خاطر مواضع انحرافى.

آقاى شیخ قدرت علیخانى، [نماینده بویین‌زهرا] آمد. گفت، در جلسه مجمع روحانیون [مبارز تهران]، روى خط‌ اعتدال تأکید شده و علیه افراطیون دوم‌خردادى اخطار داده شده است و گفت، عده‌اى اظهارات او را اجراى خواست آقاى [مهدی] کروبى، [رئیس مجلس] مى‌دانند و گفت، در سفر آقاى‌کروبى، مانع از اداره جلسه توسط آقاى بهزاد نبوى شده است.

دکتر [موسی] زرگر آمد. از دولت شکایت‌ کرد که طرح تروما را که ماده 193 برنامه سوم، دولت را مأمور ارائه آن‌ کرده و در زمان دولت سازندگی‌آغاز شده، ولى دولت حکم این ماده را اجرا نمى‌کند و از این رهگذر روزانه تعدادى تلفات جانى و خسارات فراوان مالى برکشور تحمیل مى‌شود. از دوم خردادى‌ها انتقاد کرد و گفت، در جلسات همفکرانش اجماع است که شما می‌توانید این وضع را به سامان برسانید. شرحى از فرقه «روهاتو» داد که خانواده‌اش را از آن گرفته است. گفت، اصل آنها بخش ایرانى هند در زمان حاکمیت ایران بر هند است که به تدریج آواره شده‌اند و اکنون در ده‌ها کشور جهان حضور دارند. حدود ده میلیون نفرند. همه جا آواره‌اند، جز ایران که شهروندند و حدود 100 هزار نفر در ایران‌اند. مشورت‌کرد، براى اقدام جهت شناسایی و دادن هویت به آنها.

عصر آقایان سیدمحمدباقر، [رئیس مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق] و سیدعبدالعزیز حکیم آمدند. آقاى عبدالعزیز، جریان سفرش به آمریکا را توضیح داد؛ همراه سایر گروه‌هاى معارض عراقى، به دعوت دولت آمریکا رفته‌اند، چهار روز آنجا بوده‌اند، خوب تحویل‌شان گرفته‌اند. چهار جلسه مذاکره با وزارت امورخارجه، شوراى امنیت، وزارت دفاع و کاخ سفید داشته‌اند. با دیک‌چنی، [معاون رئیس‌جمهور] و [دونالد رامسفیلد]، وزیر دفاع و معاونان، عمده صحبت بر سر نحوه درگیرى با دولت عراق و نقش معارضه و آمریکا بوده است. گفته‌اند که اصل برخورد قطعى است. زمان و نحوه کار مشخص نیست. دو طرف، سعی در شناخت اهداف طرف دیگر داشته‌اند و بسیار مایل بوده‌اند که موضع واقعی ایران را بدانند و نگران بوده‌اند که در شرایطى ایران و عراق همراه شوند. پس از مراجعت، از دو کانال براى ادامه مبارزه تماس برقرار کرده‌اند. براى ادامه کار مشورت‌ کردند و گفتند که دولت عراق کسى را در نجف، نزد فرزند آیت‌الله سعید حکیم فرستاده‌اند که بفهمند مذاکرات حکیم با دولت آمریکا چه بوده است.

عصر به اقامتگاه آقاى [علی] مشکینى، [رئیس مجلس خبرگان] در پل رومى [محله الهیه در شمال تهران] رفتیم. هیئت‌رئیسه خبرگان با کمیسیون تحقیق، جلسه مشترک داشت. اعضاى‌کمیسیون با ابراز نگرانى از اوضاع جارى و بحران‌آفرینى دوم خردادى‌ها و طرح مسائل حذف نظارت استصوابى و زیادکردن اختیارات رئیس‌جمهور و طرح خروج از حاکمیت با رفراندوم و مسائل سیاسى، اجتماعى و انحرافى، خواستار چاره‌جویى مجلس خبرگان در نطق افتتاحیه رئیس خبرگان و بیانیه پایانى شدند. سپس آقاى هاشمى‌شاهرودى، [رئیس قوه قضائیه]، از اظهارات آقاى [سیدمحمد] خاتمی، [رئیس‌جمهور] در مصاحبه‌اش به شدت انتقاد کرد. جلسه هیئت‌رئیسه هم برگزار شد. دستور اجلاس را مشخص‌ کردیم. شام میهمان آیت‌الله مشکینى بودیم.

تونى‌بلر، نخست‌وزیر انگلیس و بعضى مقامات آمریکا اعتراف‌کرده‌اند که غرب در جنگ عراق و ایران، از عراق حمایت کردند و اشتباه استراتژیک نمودند.

آخرین اخبار سیاست داخلی را از طریق این لینک پیگیری کنید.