|

اولتیماتوم ترامپ به اتحادیه اروپا

رئیس‌جمهور ایالات متحده پس از تماس تلفنی با اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، اعلام کرد‌ اتحادیه اروپا تا چهارم جولای فرصت دارد توافق تجاری خود با ایالات متحده را به‌طور کامل اجرایی کند، در غیر این صورت با «تعرفه‌های بسیار بالاتر» روبه‌رو خواهد شد.

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

رئیس‌جمهور ایالات متحده پس از تماس تلفنی با اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، اعلام کرد‌ اتحادیه اروپا تا چهارم جولای فرصت دارد توافق تجاری خود با ایالات متحده را به‌طور کامل اجرایی کند، در غیر این صورت با «تعرفه‌های بسیار بالاتر» روبه‌رو خواهد شد. این بیانیه که در بحبوحه تنش‌های فزاینده میان اتحادیه اروپا و ایالات متحده منتشر شده است، تهدید هفته گذشته ترامپ مبنی بر افزایش تعرفه خودروهای ساخت اروپا از ۱۵ به ۲۵ درصد را به تعویق می‌اندازد.

رئیس‌ جمهوری آمریکا در رسانه‌ اجتماعی خود، تروث‌سوشال نوشت: «من با صبوری منتظر ماندم تا اتحادیه اروپا سهم خود را از توافق تجاری تاریخی که در ترنبری اسکاتلند بر سر آن توافق کردیم، بزرگ‌ترین توافق تجاری تاریخ، ایفا کند. وعده داده شده بود که اتحادیه اروپا سهم خود را انجام داده و طبق توافق، تعرفه‌های خود را به صفر برساند».

او با اشاره به روز استقلال ایالات متحده (چهارم جولای) گفت: «من موافقت کردم تا ۲۵۰امین سالگرد تولد کشورمان به اورزولا فون در لاین فرصت بدهم، در غیر این صورت متأسفانه تعرفه‌های آنها بلافاصله به سطوح بسیار بالاتری جهش خواهد کرد».

طبق توافق نابرابری که تابستان گذشته حاصل شد، اتحادیه اروپا متعهد شد تعرفه‌های باقی‌مانده بر کالاهای آمریکایی را حذف کند. در مقابل، ایالات متحده با تعرفه فراگیر ۱۵درصدی بر بیشتر محصولات اتحادیه اروپا موافقت کرد که مانع از انباشت عوارض

اضافی می‌شد.

در حال حاضر پارلمان اروپا و کشورهای عضو در حال مذاکره روی قانونی هستند که حذف این تعرفه‌ها را ممکن می‌‌کند. دور مذاکرات چهارشنبه‌شب شکست خورد، اما قانون‌گذاران از پیشرفت به سمت قطع‌نامه احتمالی در ۱۹ می‌ استقبال کردند. نقطه اصلی اختلاف، تقاضای قانون‌گذاران برای گنجاندن «بندهای حفاظتی» است؛ این بندها برای زمانی در نظر گرفته شده که ترامپ تعهدات مشترک را نقض یا تمامیت ارضی بلوک را تهدید کند؛ مشابه کاری که اوایل امسال با تهدید به تصرف اجباری گرینلند از دانمارک  انجام داد.

کشورهای عضو ترجیح می‌دهند به متن اصلی پایبند بمانند که شامل هیچ‌گونه بند حفاظتی نبود و توافق را هرچه سریع‌تر اجرائی کنند.

اما تهدید دونالد ترامپ به افزایش تعرفه‌ها از ۱۵ به ۲۵ درصد، منتقدان توافق را جسورتر کرده است؛ کسانی که معتقدند رئیس‌جمهوری آمریکا دیر یا زود از مواضع خود عقب‌نشینی کرده و امتیازات بیشتری از اروپایی‌ها مطالبه خواهد کرد. کاخ سفید بارها به مقررات دیجیتال و زیست‌محیطی این بلوک حمله کرده و آشکارا خواستار لغو آنها شده است.

 

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «بله» و «روبیکا» بپیوندید.