|

‌نیم‌خیز همراه با تردید شاخص

سه‌شنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۴ بازار سرمایه در فضایی متفاوت از چند روز گذشته آغاز به کار کرد. ریزش‌های پی‌در‌پی، برخی از سهام‌ها را در محدوده قیمتی مناسبی قرار داده است و در‌صورتی‌که فقط ریسک‌های سیاسی اندکی مرتفع شود، می‌توان انتظار روندی مثبت را داشت.

‌نیم‌خیز همراه با تردید شاخص

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

علی صالحی: سه‌شنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۴ بازار سرمایه در فضایی متفاوت از چند روز گذشته آغاز به کار کرد. ریزش‌های پی‌در‌پی، برخی از سهام‌ها را در محدوده قیمتی مناسبی قرار داده است و در‌صورتی‌که فقط ریسک‌های سیاسی اندکی مرتفع شود، می‌توان انتظار روندی مثبت را داشت. در پایان معاملات شاخص ۲۸ بهمن ۱۴۰۴ کل با 24هزار‌و ۹۸۴ واحد رشد و نیم‌خیز ۰.۶۵ درصدی به سه‌میلیون‌و‌ 847‌هزار‌و ۵۵۱ واحد رسید. شاخص هم‌وزن هم با رشد ۰.۷۶ درصدی با عدد 984هزار‌و ۲۳۰ واحد به کار خود پایان داد. در بازار فرابورس هم شاخص رشدی ۰.۴۸درصدی را تجربه کرد و به 29هزار‌و 256 رسید. ارزش معاملات سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی روز سه‌شنبه هفت‌هزار‌و ۲۴۵ میلیارد تومان بود که با افت معناداری در مقایسه با روزهای قبل همراه بود و حدود 170 میلیار تومان به بازار از طرف حقیقی‌ها وارد شد. صندوق‌های اهرمی با وجود حباب منفی قیمتی، حدود مثبت یکی، دو درصد رشد کردند و ۳۷ میلیارد ورود پول به آنها اتفاق افتاد.

صندوق‌های طلا و نقره متأثر از معاملات اونس جهانی عمدتا ریزشی بودند و این ریزش در صندوق‌های طلایی به نسبت کمتر از نقره بود و هرچه بازار به پایان زمان معاملات نزدیک می‌شد، از فشار فروش این صندوق‌ها کاسته شد. نقره‌ای‌ها در لحظه تنظیم این گزارش در محدوده چهار تا شش درصد منفی در حال معامله‌اند. اونس طلا با از دست دادن مقاومت پنج‌ هزار دلاری به چهارهزار‌و ۹۴۰ دلار رسیده و هر اونس نقره نیز ۷۴ دلار در حال داد‌و‌ستد است. فضای معاملات امروز با نیم‌نگاهی به تحولات سیاسی و مذاکرات ایران و آمریکا که در ژنو در حال انجام است، آکنده از تردید و نااطمینانی دنبال شد. سناریوهای متفاوت در میدان سیاست عملا در بازار نتایج متفاوتی را به دنبال خواهد داشت و این صحنه ناپایدار اتخاذ هر تصمیمی را در این شرایط برای تصمیم‌گیران و فعالان بازار با تردید مواجه کرده است... . زمزمه‌هایی از تغییر فاز جریان پول از طرف حقوقی‌ها در معاملات یکی، دو روز گذشته در کانال‌های خبری بازار سرمایه در حال انتشار است و هنور تأیید و تکذیبی درباره آن منتشر نشده است. اگر این زمزمه‌ها واقعیت داشته باشد، می‌توان گفت بازار از روزهای سخت هفته گذشته فاصله خواهد گرفت. البته لازمه این امر جریانی قوی‌تر و فعال‌تر است. از دیگر نکات مهم این روزها اعلام‌شدن نرخ گاز خوراک پتروشیمی تا انتهای دی‌ماه و سوخت صنایع تا بهمن‌ماه است. کمترین نرخ خوراک 13.3 سنت در مرداد و بیشترین هم 18 سنت در دی‌ماه بوده است. در دی‌ماه نرخ هاب‌های اروپایی رشد داشت که مجددا بهمن کاهشی شد. معمولا نیمه اول سال خوراک با تخفیف 10 درصد و نیمه دوم با پرمیوم 10 درصدی قیمت‌گذاری می‌شود‎. ضرایب سوخت صنایع مشابه سال‌های قبل بوده و تغییری در آن ایجاد نشده است. همچنان تأثیر نرخ هاب‌های اروپایی در فرمول تعیین نرخ داخلی از بحث‌برانگیزترین موضوعات د‌ر این‌باره است.

 

آخرین مطالب منتشر شده در روزنامه شرق را از طریق این لینک پیگیری کنید.