|

روز یکدست قرمز بورس

در پایان معاملات یکشنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۴ و در پی ریزش ادامه‌دار شاخص‌های بازار سرمایه، شاخص کل با ریزش سنگین ۲.۶۲درصدی، ۱۰۴۲۳۸ واحد دیگر را هم از دست داد و به لطف اتمام زمان معاملات، در عدد ۳۸۸۱۸۶۷ متوقف شد. شاخص هم‌وزن ۱۹۳۲۳ واحد افت را تجربه کرد و با ۱.۹۳ درصد کاهش به ۹۸۱۱۵۹ واحد رسید.

روز  یکدست  قرمز  بورس

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

علی صالحی: در پایان معاملات یکشنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۴ و در پی ریزش ادامه‌دار شاخص‌های بازار سرمایه، شاخص کل با ریزش سنگین ۲.۶۲درصدی، ۱۰۴۲۳۸ واحد دیگر را هم از دست داد و به لطف اتمام زمان معاملات، در عدد ۳۸۸۱۸۶۷ متوقف شد. شاخص هم‌وزن ۱۹۳۲۳ واحد افت را تجربه کرد و با ۱.۹۳ درصد کاهش به ۹۸۱۱۵۹ واحد رسید. شاخص فرابورس هم بعد از ریزش ۱.۷۸درصدی، ۵۲۹ واحد از رشد پیشین خود را فروگذاشت و با عدد ۲۹۲۷۰ به کار خود پایان داد. «فملی»، «فارس» و «فولاد» از اثرگذارترین نمادها بر شاخص کل بودند و «آریا»، «مارون» و «کگهر» هم بیشترین تأثیر را در شاخص کل فرابورس داشته‌اند. فقط شاخص کل در پنج روز گذشته حدود ۱۵ درصد افت کرده و بنا بر محاسبات تحلیلگران در ۱۸ روز گذشته بازار بورس ایران دوهزارو صد همت از ارزش خود را از دست داده است و از ۱۵ هزار همت ۱۸ روز پیش به کمتر از ۱۳ هزار همت سقوط کرده که این یعنی بازار روزانه صد و ۲۰ همت ارزان‌تر شده است. ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی به هشت‌ هزارو ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده که حدودا نصف میانگین ماهانه خود بوده است.

در ۱۵ دقیقه پایانی در یک حرکت خلاف روند و ناگهانی روند خروج پول از سهام تغییر کرد و عدد ورود پول را در بازار یکدست قرمز این روز به ۷۰۴ میلیارد تومان رساند که در این شرایط می‌توان آن را به احتمال فعال‌شدن صندوق‌های حمایتی از بازار تعبیر کرد. صندوق‌های اهرمی به تبعیت از فضای کلی بازار یکدست قرمزپوش بودند و با صف فروش به کار خود پایان دادند.

در بازار صندوق‌های طلا و نقره نیز در روزی که بازار جهانی در تعطیلی به سر می‌برد، معاملات متعادل و یک تا دو درصد مثبت دنبال شد. این صندوق‌ها که این روزها ارزش معاملات آنها با کل بازار بورس برابری کرده و حتی اعداد بالاتری هم تجربه می‌کند، در پنج روز گذشته ورود پول حقیقی را داشته‌اند و شرایط روان معاملاتی آنها حاکی از جاافتادن این نوع از سرمایه‌گذاری در بازار است. صندوق‌های نقره نیز عمدتا بعد از افت‌های اخیر به تعادل رسیده‌اند و با قیمت‌هایی نزدیک‌تر به ارزش ذاتی، در محدوده مثبت سه، چهار درصد معامله شدند. محاسبه ارزش دلاری بازار سرمایه در ایران نشان می‌دهد ارزش کل بازار بعد از این ریزش‌های مداوم به حدود ۸۰ میلیارد دلار نزدیک شده است که با در نظر گرفتن اندازه و تغییرات در کلیت بازار چند سال گذشته به‌شدت کمتر از ارزش ذاتی آن در حال معامله است. تقریبا آخرین باری که بازار به این محدوده رسید، روزهای ریزش بازار بعد از جنگ ۱۲روزه بوده و این نشان از ریسک‌های گوناگونی دارد که سایه‌اش همچنان بر بازار گسترده است.

 

آخرین مطالب منتشر شده در روزنامه شرق را از طریق این لینک پیگیری کنید.