اتوبان آزادگان رتبهدار تصادفات
سرهنگ جوانبخت گفت: «سال گذشته ۲۷۴ نفر را که تمامشان رانندهی موتور سیکلت بودند در اثر تصادفات فوتی از دست دادیم. رتبهی اول متوفیان در تهران متعلق به موتور سوار هاست. استفاده از موتور سیکلت افزایش یافته، اما توجهی به ایمنی آن ندارند. ما در میان متوفیان پزشکی داشتیم که برای رسیدن زودهنگام به بیمارستان از موتور استفاده کرد و در اثر تصادف درگذشت. دیگر موتور سیکلت برای قشر ضعیف و کار نیست، الان قشر زیادی به موتور رو آوردهاند. ۸۰ درصد متوفیان موتور سیکلت از کلاه ایمنی استفاده نکردهاند.»

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ پایتخت با آمار قابل توجهی از تصادف مواجه است. این آمار اگرچه نسبت به دو سال قبل کمتر شده، اما هنوز هم اعداد قابل توجهی را به خود اختصاص داده است. موتورسواران در این بین بیشترین آسیب را از تصادف در پایتخت دیدهاند که بیشتر ناشی از سرعت و عدم استفاده از کلاه ایمنی بوده است. به جهت بررسی موضوع فوق، گفتوگو کردیم با سرهنگ رابعه جوانبخت، رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران، که در ادامه مشروح آن را میخوانیم:
· میزان تصادفات تهران در سال گذشته و دوماهه امسال چه میزان بوده است؟
«ما در سال ۱۴۰۳ نسبت به مشابه سال ۱۴۰۲، کاهش اندکی داشتیم. در مجموع باید بگوییم که ۶۲۲ نفر جان خودشان را در سال ۱۴۰۳ در تهران از دست دادند. اگرچه نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش ۰.۳ درصدی داریم. امیدواریم در سالهای آینده این کاهش هر روز بیشتر شود. واقعیت این است که تصادفات روزهای گذشته در فروردین ماه، یک هشدار به ما میدهد. اگر تمامی سازمانهای مسئول پای کار نیایند، تصادفات بعید است که روند کاهشی داشته باشد. باید مشارکت شهروندان را داشته باشیم و سه مثلث مردم، پلیس و نهادهای درگیر با هم کار کنند، میتوان انتظار کاهش تصادفات را داشت.»
· از آمار تصادفیهای تهران، چه میزان متعلق به موتورسیکلت است؟
«سال گذشته ۲۷۴ نفر را که تمامشان رانندهی موتور سیکلت بودند در اثر تصادفات فوتی از دست دادیم. رتبهی اول متوفیان در تهران متعلق به موتور سوار هاست. استفاده از موتور سیکلت افزایش یافته، اما توجهی به ایمنی آن ندارند. ما در میان متوفیان پزشکی داشتیم که برای رسیدن زودهنگام به بیمارستان از موتور استفاده کرد و در اثر تصادف درگذشت. دیگر موتور سیکلت برای قشر ضعیف و کار نیست، الان قشر زیادی به موتور رو آوردهاند. ۸۰ درصد متوفیان موتور سیکلت از کلاه ایمنی استفاده نکردهاند.»
· سن تصادفات در تهران چگونه است؟
«رانندهها کنترلی روی سرعت خودرو ندارند. میانگین سن متوفیان ما کاهش پیدا کرده و در ۴۸ ساعت گذشه ۴ نفر متوفی داشتیم که میانگین سنیشان ۱۹ تا ۲۲ سال بوده است. تصور رانندهها این است که هیچ اتفاقی برای آنها نخواهد افتاد و انگار هیچوقت نمیمیرند. وقتی با یک سرعت دیوانهوار در شهر رانندگی میکنید، قوانین فیزیک با شما صحبت میکند. تمام تصادفات به این است عمدتاً برخورد با حاشیه اتوبان و دکل برق و واژگونی است. این افراد را عموماً هم نمیتوان سالم از خودرو خارج کرد.»
· آیا شدت تصادفات در تهران بالاست؟
«جنس تصادفاتی که در تهران اتفاق میافتد، عمدتاً تصادفات فوتی در آخر هفته است. عامل اصلی این تصادفات سرعت است. مثلاً آخرین تصادف ما تیر برق را از جای خود خارج کرده و به وسط بزرگراه رفته یک نفر دیگر هم به دیوارههای بتنی حاشیه بزرگراه برخورد کرده است. وقتی سرعت بالا باشد، شدت هم افزایش مییابد.»
· کدام نقاط تهران بیشترین تصادفات را به ثبت رساندهاند؟
«اگر کل معابر را تقسیمبندی کنیم، تصادفات در معابر بزرگراهی ما اتفاق میافتد. ۶۱ درصد از تصادفات فوتی تهران در بزرگراه راه اتفاق میافتد و رتبه دار آن بزرگراه آزادگان است. حدود ۱۲ درصد از تصادفات فوتی تهران در بزرگراه بابایی و زین الدین و ۱۰ درصد در آزادگان است. در یکسال گذشته ۴۳ درصد تصادفات فوتی به علت عدم توجه به جلو بوده است. صحبت و استفاده از تلفن همراه، خستگی و خواب آلودگی و عوامل مشابه بیشترین نقش را در تصادف داشتهاند. ۳۵ درصد نیز به واسطهی سرعت بالا بوده است. ۶ درصد نیز ناشی از تغییر مسیرهای ناگهانی بوده است.»