|

هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره تشدید تنش‌ها در منطقه و پیامدهای گسترده آن

استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل درباره تشدید تنش‌ها در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) و پیامدهای گسترده آن بر غیرنظامیان هشدار داد.

هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره تشدید تنش‌ها در منطقه و پیامدهای گسترده آن

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

دوجاریک امروز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: پیامدهای انسانی ناشی از تشدید اخیر تنش‌ها در خاورمیانه از جمله در داخل و اطراف تنگه باب‌المندب و تنگه هرمز همچنان در حال افزایش است.

سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: این تشدید تنش‌ها، تهدیدی برای ایجاد اختلال بیشتر در تجارت دریایی، پروازها، گذرگاه‌های مرزی و زنجیره‌های تامین منطقه‌ای است؛ زنجیره‌هایی که میلیون‌ها نفر به آنها وابسته هستند.

وی هشدار داد: هرگونه اختلال بیشتر می‌تواند در شرایطی که عملیات‌های امدادرسانی هم‌اکنون با کمبود بودجه و فشار مضاعف مواجه‌ هستند، موجب افزایش نیازهای بشردوستانه و بالا رفتن هزینه‌ها شود.

سخنگوی سازمان ملل ادامه داد: ما همچنان وضعیت را از نزدیک دنبال می‌کنیم و آماده‌ایم در صورت نیاز، حمایت‌های بشردوستانه لازم را ارائه دهیم.

دوجاریک هشدار داد: گسترش دامنه تاثیرات این تشدید تنش‌ها، غیرنظامیان بیشتری را در معرض خطر قرار می‌دهد.

وی افزود: همان‌گونه که دبیرکل سازمان ملل متحد تاکید کرده است، ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم به حقوق بین‌الملل بشردوستانه احترام بگذارند، از غیرنظامیان و اماکن غیرنظامی حفاظت و از ایجاد اختلال در خدمات اساسی مورد نیاز مردم غیرنظامی خودداری کنند.

دوجاریک همچنین درباره تازه‌ترین گزارش «طبقه‌بندی یکپارچه مراحل امنیت غذایی» (آی‌پی‌سی) گفت که این گزارش، اعلام می‌کند که اگرچه دسترسی به غزه بهبود یافته است اما همچنان تنها یک گذرگاه، یعنی گذرگاه ابوسالم در جنوب غزه باز مانده است که به‌طور آشکار، ورود کالاهای ضروری به غزه را محدود می‌کند.

به گفته وی، این گزارش که توسط سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) و برنامه جهانی غذا تهیه شده است، می‌گوید برآورد می‌شود که حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر یعنی حدود ۶۷ درصد از جمعیت غزه، در حال حاضر با سطح بحرانی یا شدیدتر ناامنی حاد غذایی مواجه باشند؛ یعنی در مرحله سوم یا بالاتر از طبقه‌بندی آی‌پی‌سی قرار داشته باشند.

سخنگوی سازمان ملل گفت که این رقم نسبت به پایان سال ۲۰۲۵ زمانی که حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر، معادل ۷۷ درصد از جمعیت غزه در چنین شرایطی قرار داشتند، کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: برآورد می‌شود حدود ۲۱۲ هزار نفر همچنان در شرایط اضطراری قرار داشته باشند؛ یعنی در مرحله چهارم آی‌پی‌سی بسیاری از این افراد در مناطقی نزدیک به خط تحت کنترل ارتش (رژیم) اسرائیل زندگی می‌کنند؛ مناطقی که دسترسی به کمک‌های بشردوستانه و خدمات امدادی، برای ما و دیگر نهادها همچنان به‌طور ویژه دشوار است.

این گزارش همچنین اضافه می‌کند که انتظار می‌رود غزه و شمال آن، دیرالبلح و خان‌یونس با سطح «هشدار سوءتغذیه» مواجه شوند؛ یعنی در مرحله دوم آی‌پی‌سی قرار گیرند.

منبع: ایرنا

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «تلگرام» بپیوندید.