|

اقتصاد ترکیه تحت تاثیر اعتراضات در استانبول قرار گرفته است

صف‌کشی اردوغان علیه مخالفان

استانبول شش ماه پس از آخرین اعتراضات بزرگ، بار دیگر صحنه درگیری‌ها و صف‌آرایی پلیس مقابل مخالفان شده است. شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر، اینستاگرام و واتساپ و تلگرام فیلترند و طرفداران حزب جمهوری‌خلق در صددند تا اعتراضات را در روزهای پیش رو به خیابان‌های اصلی شهر بکشانند.

صف‌کشی اردوغان علیه مخالفان

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

استانبول شش ماه پس از آخرین اعتراضات بزرگ، بار دیگر صحنه درگیری‌ها و صف‌آرایی پلیس مقابل مخالفان شده است. شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر، اینستاگرام و واتساپ و تلگرام فیلترند و طرفداران حزب جمهوری خلق در صدد هستند تا اعتراضات را در روزهای پیش رو به خیابان‌های اصلی شهر بکشانند.

بحران در استانبول از آنجا بالا گرفت که دادگاهی تصمیم خود را برای تغییر رئیس شاخه استانی حزب جمهوری خلق در استانبول اعلام کرد. در واقع رای دادگاه بر خلاف آرای طرفداران حزب بود و همین موضوع در کنار همه اقدامات دولت اردوغان علیه حزب جمهوری خلق طی یک سال اخیر، خشم زیادی را در مهم‌ترین شهر ترکیه برانگیخت.

با برکناری نفر پیشین شاخه استانی قدیمی‌ترین حزب ترکیه، خشم شهروندان علیه فرد دیگری که این مسئولیت را به‌طور موقت بر دوش گرفته است، افزایش پیدا کرده. معترضان معتقدند رای دادگاه محلی از اعراب ندارد و چنین تصمیماتی غیرقانونی محسوب می‌شود. همین امر باعث شد تا گروهی از آنها یکشنبه‌شب در مقابل ساختمان صف بکشند تا مانع از ورود گروه جدید شوند. پلیس استانبول با گاز اشک‌آور به استقبال معترضان رفت و در حالی که حتی برخی از نمایندگان پارلمان در میان آنها بودند، مانع از اعمال نفوذ آنها شد و حدود ۲۰ نفر را دستگیر کرد.

حزب جمهوری‌خواه خلق از سال ۲۰۱۹ به‌این سو، موفقیت‌های قابل توجهی را به دست آورده است. در ماه ژوئن شش سال قبل، اکرم امام اوغلو به‌عنوان شهردار استانبول انتخاب شد. او که از چهره‌های محبوب حزب جمهوری‌خواه خلق است، توانست رقیبی را که به اردوغان نزدیک بود شکست داده و کلید استانبول را به دست بگیرد. رئیس‌جمهور ترکیه هرگز این خبط را بر رقیب نبخشید. او کینه را سال‌ها در دل نگه داشت و بعد در ۱۹ ماه مارچ امام‌اوغلو را با اتهامات مالی راهی زندان کرد. از همان زمان، استانبول و برخی دیگر از شهرهای بزرگ کشور شاهد اعتراضات جسته و گریخته بوده است. 

اعتراضات استانبول

اقدامات اردوغان علیه اعضای حزب جمهوری‌خواه خلق بی‌پایان به‌نظر می‌رسد. او تعدادی از شهرداران را در اقصی نقاط ترکیه با اتهاماتی مشابه امام‌اوغلو به زندان فرستاد و برای مقابله با معترضان پلیس را به خیابان‌ها کشاند.

برکناری ازگور چلیک رئیس استانی حزب جمهوری‌خواه خلق تنها یک قطعه از پازل درگیری‌های سیاسی در ترکیه است. بازار بورس ترکیه تحت‌تاثیر این تصمیم روزهای سختی را می‌گذراند و سرمایه‌گذاران نگران بالا گرفتن درگیری‌ها میان طرفداران اردوغان از یک سو و حامیان حزب جمهوری‌خواه خلق هستند.

این حزب قدیمی ترکیه، گورسل تکین معاون پیشین را به دلیل آنکه پذیرفته تا نقش چلیک را بر عهده بگیرد سرزنش می‌کند. این سرزنش‌ها تا جایی پیش رفته که ممکن است تکین به زودی از عضویت در حزب جمهوری‌خواه خلق اخراج شود. در چنین شرایطی جلسه دادگاهی در روز ۱۵ س‍پتامبر برگزار می‌سود که در آن اوزگور اوزل رهبر حزب محاکمه خواهد شد و حتی ممکن است از سمت فعلی برکنار شود. 

آخرین اخبار جهان را از طریق این لینک پیگیری کنید.