|

حضور ناتو در مذاکرات تضمین امنیتی اوکراین تایید شد

«مارک روته» در یک کنفرانس مطبوعاتی تأیید کرد که ناتو به عنوان یک سازمان در مذاکرات مربوط به تضمین‌های امنیتی برای اوکراین و آماده‌سازی استقرار نیروهای نظامی در این کشور شرکت خواهد کرد.

حضور ناتو در مذاکرات تضمین امنیتی اوکراین تایید شد

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اعلام کرد که این ائتلاف نظامی در مذاکرات تضمین امنیتی اوکراین حضور خواهد داشت.

به گزارش  تاس، «مارک روته» در یک کنفرانس مطبوعاتی تأیید کرد که ناتو به عنوان یک سازمان در مذاکرات مربوط به تضمین‌های امنیتی برای اوکراین و آماده‌سازی استقرار نیروهای نظامی در این کشور شرکت خواهد کرد.

وی در همین ارتباط افزود: «فرمانده کل نیروهای ناتو در اروپا در مذاکرات درباره تضمین‌های امنیتی شرکت می‌کند.»

روته همچنین اظهار داشت: «ناتو به عنوان یک «سازمان» بدون شک در این امر دخیل است، چرا که برای ما بسیار مهم است که نیروهای ما بیش از حد پراکنده نشوند.»

دبیرکل ناتو از کشورهای عضو این ائتلاف نظامی خواست تا اقدامات خود برای سفارش‌ و خرید تسلیحات آمریکایی به منظور کمک به کی‌یف را با سرعت بیشتری دنبال کنند.

وی گفت: «کمک‌های آمریکا به ارزش ۲ میلیارد یورو که توسط کشورهای اروپایی پرداخت شده، به اوکراین تحویل داده شده است و من از سایر کشورهای ناتو می‌خواهم که در این تلاش‌ها مشارکت فعال داشته باشند.»

این اظهارات روته نشان می دهند که ناتو به رغم ادعاهای قبلی مبنی بر اینکه موضوع عضویت اوکراین در این بلوک نظامی «ظاهراً» از دستور کار خارج شده است، همچنان در صدد برنامه ریزی و هماهنگی برنامه‌های اعزام نیرو به اوکراین است.

از زمان شروع جنگ اوکراین تا کنون، این کشور بیش از ۳۰۹ میلیارد یورو کمک از حداقل ۴۱ کشور دریافت کرده است که شامل حمایت‌های مالی، نظامی و انسانی بوده‌ است. بیشتر این کمک‌ها از سوی کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و اتحادیه اروپا صورت گرفته است. در همین حال کشورهای دیگر نیز مانند ژاپن، استرالیا، سوئیس، اتریش، کره جنوبی و ایرلند نیز سهم قابل توجهی از این کمک‌ها داشته‌اند.

در این مدت آمریکا بیش از ۱۳۰ میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده که در واقع ۳۷درصد از مجموع کمک‌های ارسال شده را شامل می‌شود. در میان کشورهای اروپایی، آلمان با ۲۱.۲۹ میلیارد یورو، بریتانیا با ۱۸.۶۱ میلیارد یورو، هلند با ۱۰.۸۹ میلیارد یورو و فرانسه با ۷.۵۶ میلیارد یورو بزرگ‌ترین اهداکنندگان به کی‌یف هستند. در مقابل، کشورهایی مانند مجارستان، اسلوونی و یونان سهم اندکی بین ۰.۰۵ تا ۰.۱۵ میلیارد یورو دارند.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نیز در ماه ژوئیه (خرداد- تیر) گفت که واشنگتن تسلیحات مورد نیاز اوکراین را تامین خواهد کرد و اروپایی‌ها هزینه آن را پرداخت می‌کنند. وی به جزئیات بیشتری در این زمینه اشاره نکرد.

منبع: ایرنا

آخرین اخبار جهان را از طریق این لینک پیگیری کنید.