برکناری مقام ارشد وزارت دفاع انگلیس
پس از افشای یکی از بزرگترین نشت اطلاعاتی چند دهه اخیر در انگلیس، دبیر دائم وزارت دفاع این کشور از سمت خود برکنار شد.

به گزارش گروه رسانهای شرق،
«دیوید ویلیامز» عالیرتبهترین مقام غیرنظامی وزارت دفاع انگلیس قرار است پاییز امسال این نهاد را ترک خواهد کرد. شبکه «بیبیسی» در این خصوص گزارش کرد که این تغییر در پی افشای اطلاعات شخصی نزدیک به ۱۹ هزار پناهجوی افغان که پس از روی کار آمدن طالبان، به انگلیس درخواست پناهندگی داده بودند، صورت گرفت.این نشت اطلاعاتی برای چند ماه از چشم همه پنهان مانده بود و با یک حکم قضایی ویژه جلوی رسانهای شدنش گرفته شده بود.با این حال بر اساس این گزارش، امنیت صدها نیروی اطلاعاتی و نظامی بریتانیایی و همچنین همکاران افغان آنها را در معرض خطر قرار داد. در میان اطلاعات فاششده، نام برخی از نیروهای ویژه و کارکنان سازمان اطلاعات خارجی انگلیس (MI6) نیز به چشم میخورد.
ماجرا از فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، زمانی که یکی از کارکنان ستاد نیروهای ویژه بهطور تصادفی فایلی حاوی اطلاعات حساس را برای گروهی ارسال کرد که نباید به این فایل دسترسی پیدا میکردند.با اینکه ویلیامز از سال ۲۰۲۱ مسئولیت اداره این وزارتخانه را در سطح عالیترین مقام غیرنظامی بر عهده داشته، منابع بیبیسی میگویند «جان هیلی» وزیر دفاع انگلیس پیش از علنیشدن ماجرا در اواسط ژوئیه، در گفتوگویی با ویلیامز صراحتاً به او اعلام کرده که زمان آن رسیده که کنارهگیری کنی.
وزارت دفاع انگلیس در بیانیهای از خدمات ویلیامز در دورهای پرتنش قدردانی کرده و گفت ««از سال ۲۰۲۱، دیوید رهبری این وزارتخانه را در مقطعی بسیار حساس بر عهده داشته و ما از تلاشهای او قدردانی میکنیم.»از سوی دیگر، «تانمانجیت سینگ دهسی»، نماینده مجلس از حزب کارگر و رئیس کمیته دفاعی پارلمان، گفت اگرچه ابعاد این نشت اطلاعاتی بسیار جدی است، اما سالها خدمت ویلیامز در دستگاه دولتی شایسته احترام است.او همچنین تأکید کرد «افشای اطلاعاتی که جان نیروهای شجاع بریتانیا و متحدان افغان آنها را در معرض خطر قرار داده، بسیار تکاندهنده است و ما در کمیته قطعاً ابعاد این ماجرا را بهدقت بررسی خواهیم کرد.»
آخرین اخبار جهان را از طریق این لینک پیگیری کنید.