بیماری جدید در غزه شایع شد
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه در اطلاعیهای اعلام کرد که طی ماههای ژوئن و ژوئیه سال جاری (۲۰۲۵)، ۴۵ مورد ابتلا به فلج حاد در نوار غزه ثبت شده؛ آماری که بیسابقه تلقی میشود و نگرانیهای جدی درباره شیوع احتمالی بیماریهایی مانند فلج اطفال یا سندرم گیلنباره را برانگیخته است.

به گزارش گروه رسانهای شرق،
در اطلاعیه وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه تأکید شده که نبود امکانات تشخیصی مناسب در سایه فروپاشی نظام سلامت در غزه، مانع از تعیین دقیق علت این موارد شده است با این حال، احتمال میرود بخشی از این موارد مربوط به بیماریهای عفونی و عصبی خطرناکی چون فلج اطفال باشد.
بنا بر این اطلاعیه، علت اصلی این افزایش، شرایط فاجعهبار زیستمحیطی و بهداشتی در غزه از جمله آلودگی شدید آب، فروپاشی خدمات فاضلاب، انباشت زباله، شیوع گسترده بیماریهای واگیر، سوءتغذیه گسترده و ضعف سیستم ایمنی در میان ساکنان اعلام شده است.
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه در این اطلاعیه با هشدار نسبت به ادامه این وضعیت از جامعه جهانی، نهادهای بینالمللی و سازمانهای بشردوستانه خواست فوراً برای توقف تجاوزها، نجات نظام بهداشتی فروپاشیده و بهبود شرایط زیستی مردم غزه وارد عمل شوند.
به گزارش ایرنا، دفتر رسانهای دولت فلسطین در نوار غزه پیش تر در بیانیهای از جامعه بینالمللی، تمامی کشورهای جهان، سازمانهای بینالمللی و حقوق بشری و نهادهای سیاسی خواست تا با نظارت مستقیم و واقعی مسیرهای امن و دائمی برای انتقال غذا و دارو به نوار غزه را باز کنند و مانع هرگونه کارشکنی رژیم اشغالگر شوند.
در این بیانیه تأکید شده است که کمکهای انسانی باید از هرگونه بازی سیاسی و کنترل توسط اشغالگران یا عوامل همدست آنها آزاد شود.
دفتر رسانهای غزه همچنین محاصره این باریکه را جنایتی دستهجمعی علیه مردم غیرنظامی توصیف کرد و خواستار رفع فوری آن شد.
این نهاد خواستار فشار جهانی برای توقف نسلکشی، سیاستهای گرسنگی دادن و آوارهسازی در غزه شد و بر لزوم تحقیقات بینالمللی فوری درباره جنایت گرسنگی و محاکمه عاملان آن تأکید کرد.
همچنین آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) نیز در بیانیهای اعلام کرد که در انبارهای ما از جمله در شهر العریش، غذای کافی برای ساکنان غزه به مدت بیش از سه ماه موجود است اما همچنان منتظر مجوز ورود هستیم.
آنروا افزود: درهای گذرگاهها را باز کنید و محاصره غزه را پایان دهید تا بتوانیم به وظیفه انسانی خود عمل کنیم و به نیازمندان از جمله یک میلیون کودک، کمک برسانیم.
رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ علیه نوار غزه را با دو هدف اصلی از بین بردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از این منطقه آغاز کرد اما در رسیدن به این اهداف شکست خورد و ناچار شد به توافق با جنبش حماس برای تبادل اسیران، روی آورد.
در تاریخ ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه آتشبس برقرار شد و براساس آن، تعدادی از اسیران مبادله شدند اما در ادامه رژیم صهیونیستی از ورود به مذاکرات مرحله دوم آتش بس سرباز زد و از بامداد سهشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتشبس، تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.
آخرین اخبار جهان را از طریق این لینک پیگیری کنید.