|

واکنش وزیر خارجه برزیل به تهدیدهای دبیرکل ناتو

وزیر خارجه برزیل گفت، تهدیدهای دبیرکل ناتو مبنی بر اینکه برزیل، چین و هند در صورت عدم توقف تجارت با روسیه ممکن است با تحریم‌های ثانویه مواجه شوند، بی‌معنی و نامناسب است.

واکنش وزیر خارجه برزیل به تهدیدهای دبیرکل ناتو

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

«مائورو ویرا» وزیر امور خارجه برزیل در واکنش به تهدیدهای «مارک روته» دبیرکل ناتو گفت که این ائتلاف، یک نهاد نظامی است و نباید در امور تجاری و معاملات بین کشورها دخالت کند.

به نقل از پایگاه خبری گلبونیوز، وزیر خارجه برزیل همچنین گفت: «من اظهارات دبیرکل ناتو را کاملا بی‌پایه و اساس و نادرست می‌دانم. اول از همه هم این است که ناتو یک ائتلاف نظامی است که نباید وارد توافق‌های تجاری شود. دوم اینکه، برزیل عضوی از این ائتلاف نظامی نیست.»

ویرا همچنین با اشاره به اینکه تهدیدهای روته با نظم تجارت بین‌الملل در تضاد است، تأکید کرد که برزیل اصلا عضوی از ناتو نیست و هیچ قصدی برای گفت‌وگو با ناتو در این زمینه ندارد.

این دیپلمات برزیلی در ادامه خاطرنشان کرد که کشورش مسائل تجاری را به صورت دوجانبه یا در چارچوب سازمان تجارت جهانی حل می‌کند.

این مقام ارشد وزارت خارجه برزیل در ادامه توجه را به این واقعیت جلب کرد که خود اتحادیه اروپا همچنان به خرید نفت و گاز روسیه ادامه می‌دهد. بنابراین، رفتارها یا سیاست‌های این افراد نشان می‌دهد که روسیه در واقعیت در انزوا قرار ندارد و این ادعا نادرست است.

به گفته وی، برزیل فقط تحریم‌هایی را به رسمیت می‌شناسد که از سوی شورای امنیت سازمان ملل تصویب شده باشند و تحریم‌های ناتو چنین مشروعیتی ندارند.

اظهارات وی در حالی مطرح می‌شود که در روزهای اخیر، رئیس‌جمهور آمریکا تعرفه ۵۰ درصدی بر واردات کالاهای برزیلی را نیز اعلام کرده است؛ اقدامی که به باور تحلیلگران، فشار مضاعفی بر روابط تجاری دو کشور وارد می‌کند.

مائورو ویرا همچنین در پاسخ به اینکه آیا آمریکا ممکن است در پشت‌پرده تهدید ناتو باشد، گفت: «این اظهارات آنقدر بی‌ربط هستند که به نظر می‌رسد صرفاً از جانب دبیرکل ناتو صادر شده‌اند، نه به نمایندگی از دولت آمریکا.»

مارک روته از برزیل، چین و هند خواسته بود تا روسیه را برای پایان دادن به جنگ در اوکراین تحت فشار قرار دهند و سه کشور بریکس را به اعمال تحریم‌ها از سوی ایالات متحده تهدید کرد.

روته در دیدار با سناتورهای آمریکایی گفته بود که مطمئن است این کشورها، به ویژه چین، در اعمال فشار بر روسیه «بسیار مفید» خواهند بود.

این سه کشور بخش عمده‌ای از تجارت انرژی مسکو را تشکیل می‌دهند. علاوه بر این، آنها به همراه آفریقای جنوبی، هسته اصلی گروه کشورهای در حال توسعه بریکس هستند.

لین جیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در ۱۶ ژوئیه اعلام کرد که این کشور با تحریم‌های یک‌جانبه برای تجارت با روسیه مخالف و معتقد است که تنها گفت‌وگوی مسالمت‌آمیز، مناقشه در اوکراین را حل خواهد کرد. وی در ادامه اظهار داشت که پیروزی در جنگ تجاری غیرممکن است و از ناتو خواست تا مذاکره کند.

منبع: ايسنا

آخرین اخبار جهان را از طریق این لینک پیگیری کنید.