|

گاردین: نباید به نتانیاهو اجازه داد راه‌های پایان دادن به بحران را خراب کند

نشریه چاپ لندن در یادداشتی با انتقاد از تجاوزگری رژیم صهیونیستی علیه ایران، جنگ را ابزار نتانیاهو برای حفظ حیات سیاسی‌اش توصیف کرد و از رهبران اروپایی خواست تا برای متوقف کردن او دست به اقدام موثر بزنند.

گاردین: نباید به نتانیاهو اجازه داد راه‌های پایان دادن به بحران را خراب کند

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

 به نظر می‌آید که ضرب‌المثل «جنگ‌ها آسان شروع می‌شوند اما به سختی تمام می‌شوند» هیچ تاثیری بر «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی ندارد و او را نگران نمی‌کند. برای او پایان جنگ به معنی پایان حیات سیاسی‌اش است. بنابراین، او با جنگ بقای خود در قدرت را تضمین می‌کند.

او تحت فشارهای بین‌المللی به دلیل قتل‌عام در غزه، هرچند که آن هم ناکافی و دیرهنگام بود، حمله به ایران را آغاز کرد. او با تکیه بر ادعایی که برخلاف یافته‌های آژانس‌های اطلاعاتی ایالات متحده و گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است، اعلام کرد که حمله را برای جلوگیری از تسلیحاتی شدن برنامه هسته‌ای ایران انجام داده است. اما مقامات صهیونیستی بعدتر گفتند که هدف آنها تغییر نظام است.

روزنامه گاردین با این مقدمه نوشت: در این میان، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا درگیری نظامی را بیشتر به مثابه یک تله می‌بیند تا یک راه نجات. او گفت که «ایالات متحده موفقیت ما را نه تنها با جنگ‌هایی که پیروز می‌شویم، بلکه با جنگ‌هایی که متوقف می‌کنیم، و شاید مهم‌تر از آن با جنگ‌هایی که در آن دخالت نمی‌کنیم، ارزیابی خواهد کرد. اما او تا به امروز نتوانسته به دستاوردهای مورد نظرش که بتواند برایش جایزه صلح نوبل را به ازمغان بیاورد، دست نیافته و نتانیاهو نیز با مانورهای خود به دنبال کشاندن آمریکا به جنگ است. نتانیاهو خواهان موشک‌های سنگرشکن آمریکایی است تا بتواند تاسیسات هسته‌ای زیرزمینی ایران را هدف قرار دهد اما تضمینی وجود ندارد که حتی آنها هم ‌موفق شوند.

گاردین در ادامه با اشاره به تلفات غیرنظامیان در نتیجه حملات متجاوزانه رژیم صهیونیستی به ایران نوشت: نقطه اشتراک نتانیاهو و ترامپ این است که آنها منافع مردم خود را زیرمجموعه اهداف سیاسی شخصی‌شان قرار می‌دهند. ایرانیان زیادی در این حملات جان خود را از دست داده‌اند و اکنون اسرائیلی‌ها نیز با پاسخ ایران مواجهند.

روزنامه انگلیسی با تاکید بر اینکه «در حقیقت، مصونیت رژیم صهیونیستی در جنایاتش در غزه، آن را برای قدم گذاشتن در این مسیر خطرناک و غیرقانونی جسور کرده است» افزود: رهبران اروپایی که در واکنش به آنچه در غزه اتفاق افتاد، تعلل کردند و تا زمان آغاز حملات علیه ایران سکوت کردند، اکنون می‌بایست برای متوقف کردن اسرائیل دست به اقدام عینی و محکم بزنند و مذاکرات را پیش ببرند.

گاردین در بخش پایانی یادداشت خود با برشمردن برخی پیامدهای تشدید این اوضاع، ازجمله برای منطقه، امنیت انرژی، بالا رفتن قمیت نفت در جهان و سرازیر شدن سیل پناهجویان به اروپا به برگزاری نشست روز جمعه میان وزیران امورخارجه ایران و تروئیکایی اروپایی به همراه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ژنو اشاره و خاطرنشان کرد: ایران نیز تاکنون از حمله به اهداف و پایگاه‌های آمریکایی در منطقه خودداری کرده است. بنابراین، راه‌های فرار زیادی برای عبور از این بحران وجود دارد و نباید به نتانیاهو اجازه داد که آنها را نابود کند.

منبع: ایسنا

آخرین اخبار جهان را از طریق این لینک پیگیری کنید.