دونالد ترامپ : هر کشوری از ایران نفت بخرد حق تجارت با آمریکا را ندارد
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برغم آنکه بارها خواستار مذاکره مستقیم میان تهران - واشنگتن شده است، بار دیگر ادعاهای خود علیه ایران را تکرار و از سیاست فشار حداکثری خود دفاع کرد.

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در سخنانی در مراسم روز ملی دعا در کاخ سفید با اشاره به تحریمهای اخیر وزارت خزانهداری کشورش علیه بخشهای نفت و پتروشیمی ایران، در ادامه تهدیدهای خود و عصبانیت واشنگتن از فروش نفت ایران به رغم تحریم های یکجانبه آن، کشورهای جهان را تهدید کرد: من دیشب تحریم هایی علیه ایران اعمال کردم .«هر کسی که از ایران نفت بخرد، اجازه تجارت با آمریکا را نخواهد داشت.»
رئیس جمهوری آمریکا سپس با تکرار ادعاهای پیشین خود، مدعی کمک ایران به حماس شد و گفت: زمانی که من رئیس جمهور بودم ایران پولی نداشت که به حماس یا به حزبالله بدهد. آنها پولی برای انجام این اقدامات نداشتند.
ترامپ مدعی شد: «اگر ایران منابع مالی در اختیار حماس قرار نمیداد حمله هفتم اکتبر به اسرائیل هرگز اتفاق نمیافتاد. آنها پولی نداشتند به حماس و حزیبالله بدهند.ایران در وضعیت بسیار دشواری قرار داشت».
او ادعا کرد: برای خارج کردن فوری گروگانها (اسرا) از غزه که ۲۴ نفر از ۵۹ تن آنها زنده هستند، در سریعترین زمان ممکن اقدام خواهیم کرد.
وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی اعلام کرد که در راستای سیاست فشار حداکثری، تحریم های جدیدی را علیه هفت نهاد و دو کشتی ایران اعمال کرده است. وزارت خزانه داری آمریکا نیز روز سه شنبه به وقت محلی اعلام کرد ۱۲ فرد و نهاد را در ایران و چین به بهانه برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران تحریم کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، تحریمهای جدید آمریکا علیه اشخاص حقیقی و حقوقی در ایران و چند کشور دیگر به بهانه همکاری با ایران در حوزههای مختلف اقتصادی و تجاری را به شدت محکوم کرد.
سرزنش بایدن به دلیل جنگ اوکراین و رها کردن پایگاه بگرام
ترامپ در خصوص جنگ روسیه و اوکراین نیز بار دیگر دولت جو بایدن رئیس جمهوری دموکرات سابق این کشور را مقصر دانست و گفت: حضور بایدن باعث شد پوتین به جنگ علیه اوکراین ترغیب شود.
رئیس جمهور جمهوریخواه آمریکا همچنین دولت بایدن در موضوع افغانستان مقصر دانست و با سرزنش بایدن گفت: دولت بایدن پایگاه بگرام در افغانستان را که نزدیکترین نقطه به چین بود، رها کرد.
ترامپ مشاور امنیت ملی خود را نادیده گرفت
رئیس جمهور آمریکا در ابتدای سخنان خود در باغ رز کاخ سفید از اعضای کابینه خود با ذکر نام آنها تمجید کرد و از پیت هگزث، وزیر دفاع، شروع کرد که به گفته او «کار فوقالعادهای» انجام میدهد.
او از مایک والتز، مشاور امنیت ملی که قرار است از دولت جدا شود، نامی نبرد. والتز و هگزث هر دو در رسوایی پیامرسان سیگنال حضور داشتند، و هگزث همچنین در یک گروه دوم در این پیام رسان که اعضای خانواده او در آن حضور داشتند، برنامههای مفصلی درباره عملیات نظامی علیه حوثیها در یمن به اشتراک گذاشته بود.
ترامپ در مراسم روز ملی دعا، از مارکو روبیو وزیر امور خارجه، دادستان کل و وزیر بازرگانی و دیگران تمجید کرد و گفت: «وقتی مشکلی دارم با مارکو تماس میگیرم. او آن را حل میکند.»
رسانه های آمریکایی روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کردند که ترامپ مشاور امنیت ملی خود و یک معاون او را برکنار کرده است .
ترامپ ادعای تقلب در انتخابات ۲۰۲۰ را تکرار کرد
رئیس جمهوری آمریکا همچنین ادعای خود مبنی بر «تقلب» در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰، که در آن به جو بایدن باخت، را تکرار کرد.
او در سخنرانی خود در باغ رز کاخ سفید گفت: «اما ما چهار سال خوب خواهیم داشت، پس آماده شوید، و خدا همیشه همراه ما خواهد بود، ما خدا را به این جشنها خواهیم آورد، ما خدا را فراموش نخواهیم کرد.»
او گفت : دولتش، دولتی است که «دوباره مردم آمریکا را مغرور خواهد کرد، باعث خواهد شد مردم دوباره بیشتر خود را باور کنند، و ما کشوری بسیار قوی خواهیم داشت. ما همین الان، فقط در ۱۰۰ روز، در سراسر جهان مورد احترام هستیم.»
این جمهوریخواه ۷۸ ساله آمریکا ادامه داد که در سالهای پیش از دوره دوم ریاست جمهوریاش، «هیچ احترامی برای آمریکا» وجود نداشت.
سیاست فشار حداکثری آمریکا توام با درخواست ها برای مذاکره مستقیم با ایران
رئیس جمهوری آمریکا که در دور دوم ریاست جمهوری خود بارها برای رسیدن به توافق با ایران ابراز امیدواری کرده، ۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ با امضای یادداشتی برای تداوم سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد که آماده گفتگو با رئیس جمهوری ایران است. او با بیان این ادعا که برای امضای این یادداشت «دچار تردید» بوده است، مدعی شد: «این برای ایران خیلی سخت است. امیدوارم مجبور نباشیم خیلی از آن استفاده کنیم.» باید دید آیا میتوانیم به توافقی با ایران برسیم؟
مقامات دولت آمریکا همچنان اظهارات و اقدامات متناقض خود را تکرار و ضمن تهدید به اقدام نظامی، خواستار مذاکره مستقیم با جمهوری اسلامی ایران هستند.
دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به میزبانی عمان، روز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ در مسقط برگزار شد و دو طرف نتیجه گفتوگوها را سازنده و رو به جلو توصیف کردند. دور دوم گفتوگوها نیز روز شنبه ۳۰ فروردین ماه در شهر رم ایتالیا به میزبانی عمان برگزار و دور سوم مذاکرات شنبه ششم اردیبهشت ماه در عمان برگزار شد.
به گفته وزیر خارجه ایران قرار بود دور بعدی مذاکرات، احتمالا شنبه ( ۱۳ اردیبهشت ماه) برگزار شود که ایران و عمان از تغییر زمان برگزاری این دور از مذاکرات خبر دادند.
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با اشاره به اعلام این موضوع از سوی وزیر امور خارجه عمان، تصریح کرد تعویق گفتوگوها بنا به پیشنهاد وزیر امور خارجه عمان بوده و در مورد تاریخ احتمالی بعدی، متعاقبا اطلاعرسانی خواهد شد.
بقائی با تاکید مجدد بر اراده جمهوری اسلامی ایران برای بهرهگیری از دیپلماسی جهت تامین منافع مشروع و قانونی ملت ایران و خاتمهدادن به تحریم و فشار اقتصادی که حقوق انسانی و رفاه تکتک ایرانیان را نشانه گرفته است، خاطرنشان کرد که هیات نمایندگی ایران از ابتدای ورود به گفتوگوها با حسن نیت، چارچوبهای مشخصی را بر اساس مواضع اصولی کشورمان وفق حقوق بینالملل در حوزه استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای و خاتمه تحریمهای غیرقانونی تعیین و جدیت خود را برای گفتوگوهایی نتیجهمحور جهت نیل به تفاهمی عادلانه، معقول و پایدار نشان داده و در این مسیر با قوت و قدرت ثابتقدم خواهد ماند.
ریاست هیات مذاکره کننده ایران را سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران و ریاست هیات آمریکایی را «استیو ویتکاف» نماینده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه بر عهده دارد.