|

تهران بین وعده و واقعیت؛ مدیریت شهری وعده حمل‌ونقل پاک و توسعه شهری می‌دهد

مدیریت شهری تهران از برنامه‌های گسترده برای توسعه حمل‌ونقل عمومی، افزایش اتوبوس‌های برقی و واگن‌های مترو، ایجاد مسیرهای پاک شهری و احداث فضاهای تفریحی خبر داده، اما کارشناسان می‌گویند تحقق این وعده‌ها همچنان با چالش‌های مالی، قانونی و اجرایی روبه‌روست.

تهران بین وعده و واقعیت؛ مدیریت شهری وعده حمل‌ونقل پاک و توسعه شهری می‌دهد

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

مدیریت شهری تهران از برنامه‌های گسترده برای توسعه حمل‌ونقل عمومی، افزایش اتوبوس‌های برقی و واگن‌های مترو، ایجاد مسیرهای پاک شهری و احداث فضاهای تفریحی خبر داده، اما کارشناسان می‌گویند تحقق این وعده‌ها همچنان با چالش‌های مالی، قانونی و اجرایی روبه‌روست.

عبدالمطهر محمدخانی رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران  در نشست خبری ظهر امروز با اشاره به آغاز سال پنجم فعالیت دوره ششم وعده افتتاح بزرگراه‌ها، واگن‌های مترو، اتوبوس‌های برقی، تاکسی‌های برقی، بوستان‌ها و طرح‌های زباله‌سوز را در ماه‌های آینده داد.

در مورد حریم پایتخت سخنگوی شهرداری تأکید کرد که مدیریت حریم طبق قانون بر عهده شهرداری است و ادامه روند فعلی می‌تواند پیامدهای منفی برای شهر و ساکنان داشته باشد. او هشدار داد که توسعه بی‌رویه بدون رعایت قانون، ظلم به حقوق شهروندان است.

پروژه مسیر سرزندگی نیز در برنامه‌های توسعه شهری قرار دارد و قرار است تا ماه‌های آینده از منطقه ۲ به مناطق ۵، ۶ و ۲۲ گسترش یابد. محمدخانی این مسیر را نه تنها فضایی برای تفریح و ورزش، بلکه یک شبکه حمل‌ونقل پاک شهری معرفی کرد.

در زمینه ساخت‌وساز و عرضه مسکن، شهرداری با انتقاد از رویکرد فریز کردن ساخت‌وساز اعلام کرد که سیاست تمرکز بر بافت فرسوده و ارزان‌سازی شهر برای طبقات کم‌درآمد را دنبال می‌کند و از هر اقدامی که مطابق قانون رونق بازار مسکن را افزایش دهد، استقبال می‌کند.

سخنگوی شهرداری تهران همچنین از نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی خبر داد و گفت: وضعیت فعلی با حد مطلوب فاصله زیادی دارد. تهران به ۱۱ هزار اتوبوس نیاز دارد، اما اکنون نزدیک به ۴۰۰ اتوبوس دوکابین وارد شهر شده و اتوبوس‌های برقی فعال دوبرابر خواهد شد. وی افزود که خطوط مترو و قطارهای جدید نیز در ماه‌های آینده تکمیل و وارد ناوگان خواهند شد.

محمدخانی درباره پروژه خانه اندیشمندان گفت که شهرداری آماده میزبانی از موسسات خصوصی و گروه‌های اندیشه‌ورز است و تاکید کرد که ساختمان‌های متعلق به مردم نباید محدود به یک موسسه خاص باشد.

در عرصه بین‌المللی، شهرداری تهران تلاش دارد شاخص‌های بین‌المللی شهر را ارتقا دهد و حضور فعال در سازمان‌های بین‌المللی شهرها را تقویت کند.

وی همچنین بر همکاری با دولت برای مدیریت بحران‌ها و ایمن‌سازی مدارس تأکید کرد و از آماده بودن شهرداری برای اجرای پروژه‌های ترکیبی با سایر دستگاه‌ها خبر داد.

در حوزه محیط زیست، محمدخانی از توافق فنی برای اجرای دستگاه زباله‌سوز با شاخص‌های بالا خبر داد و درباره تاکسی اینترنتی «شهرزاد» گفت که این سرویس با امنیت بالا برای نوجوانان قابل استفاده خواهد بود.

سخنگوی شهرداری در پایان تأکید کرد که مسیر توسعه حمل‌ونقل عمومی و پروژه‌های شهری تهران روشن و شفاف است و مدیریت شهری قصد دارد با وجود محدودیت‌ها، وعده‌های خود را عملیاتی کند، هرچند کارشناسان نسبت به اجرای کامل این برنامه‌ها هشدار می‌دهند.

 

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «بله» و «روبیکا» بپیوندید.