|

فعلا معوقات کارگران بازنشسته پرداخت نمی‌شود + زمان احتمالی

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: بازگرداندن بانک رفاه به تأمین اجتماعی کاری دشوار و مستلزم اصلاح چند ماده قانونی است که در حال حاضر در مجلس و با کمک آقای قالیباف در حال پیگیری است.

فعلا معوقات کارگران بازنشسته پرداخت نمی‌شود +  زمان احتمالی

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

مراسم گرامیداشت ۲۵ تیرماه، سالروز تاسیس سازمان تامین اجتماعی، امروز در خانه کارگر جمهوری اسلامی برگزار شد. 

حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، در این مراسم گفت: برنامه‌ریزی کرده بودیم که امروز در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمعی برگزار کنیم تا صدای مطالبات خود را به گوش نمایندگان برسانیم اما ما نخواستیم وحدتی را که بعد از جنگ دوازده روزه و تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان  ایجاد شده، بشکنیم. 

وی به اهمیت بازپس‌گیری بانک رفاه اشاره کرد و گفت: هدف اصلی ما در حال حاضر، بازگرداندن بانک رفاه کارگران به پیکره تأمین اجتماعی است که متأسفانه در گذشته از دست ما خارج شده است. این مناسبت، زمان و مکان مناسبی بود تا بتوانیم حق خود را مطالبه کنیم. 

صادقی گفت: بازگرداندن بانک رفاه به تأمین اجتماعی کاری دشوار و مستلزم اصلاح چند ماده قانونی است که در حال حاضر در مجلس و با کمک آقای قالیباف در حال پیگیری است. همچنین هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی که آقای محجوب نیز عضو آن است از مسیری دیگر به دنبال احقاق حق ما و بازپس گیری بانک رفاه هستند. 

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: بانک رفاه در گذشته نقش مهمی در ارائه تسهیلات و خدمات به جامعه کارگری داشته است و باید مجدداً به وظایف قانونی خود بازگردد تا بتواند حقوق و مطالبات کارگران را بهتر پاسخگو باشد. 

وی به اهمیت بانک رفاه در پرداخت حقوق بازنشستگان اشاره کرد گفت:  واریز حقوق بازنشستگان قبلاً از تاریخ بیستم ماه آغاز می‌شد اما اکنون این تاریخ به تاخیر افتاده که دلیل اصلی این امر، قطع همکاری بانک رفاه با سازمان تامین اجتماعی است. 

صادقی بیان کرد: هدف از این نشست، پیگیری بازگشت بانک رفاه به زیرمجموعه سازمان تامین اجتماعی است. در برنامه هفتم توسعه، روند خصوصی‌سازی بانک‌ها دنبال شد و مقرر شد بانک‌های غیر دولتی فقط بتوانند تا ۳۳ درصد سهام خود را نگه دارند و ۶۷ درصد سهام باید واگذار شود. سازمان تامین اجتماعی در مجلس تلاش‌هایی برای حفظ مالکیت این بانک انجام داد اما موفقیت چندانی حاصل نشد. 

وی گفت: این بانک طبق بند شش ماده ۲ نحوه اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، مانند سایر بانک‌های دولتی مانند بانک مسکن، بانک ملت، بانک توسعه تعاون، بانک سپه و بانک ملی، باید به عنوان بانک دولتی باقی می‌ماند و خدمات خود را ارائه می‌داد. 

صادقی گفت: عدم توجه و ترس از واکنش‌ها باعث شد که این موضوع به فراموشی سپرده شود و وضعیت فعلی پیش آید. اکنون امضاها و درخواست‌های مختلفی از سراسر کشور، از جمله نمایندگان محترم شهرستان‌ها در مجلس شورای اسلامی جمع‌آوری شده تا در قالب ماده واحده‌ای بانک رفاه کارگران به سازمان تامین اجتماعی بازگردد. این موضوع باید به تصویب برسد تا مشکل حل شود و پس از آن امکان بررسی اصلاح قوانین مرتبط دیگر فراهم گردد. 

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: در صورت‌ عدم تحقق این هدف، استراتژی دیگر این است که صندوق‌های زیربط سازمان تامین اجتماعی مانند صندوق کشوری، صندوق فولاد و صندوق روستاییان و عشایر هر یک حدود ۹ درصد سهام خریداری کنند تا مجموعاً ۲۷ درصد به همراه ۳۳ درصد سهام متعلق به تامین اجتماعی، کنترل و مدیریت بانک حفظ شود. این مسیر هم از طریق هیئت امنای سازمان پیگیری می‎شود. 

وی گفت: مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با همکاری کارشناسان حقوقی و قانون‌گذارانی همچون آقای محجوب، تلاش می‌کند تا این بانک حفظ شود، زیرا این بانک ابزاری برای تامین اجتماعی است و واگذاری آن مشکلات بسیاری به وجود می‌آورد. 

صادقی گفت: بسیاری از بازنشستگان نگرانی و گلایه دارند که چرا معوقات حقوقی و مابه‌التفاوت فروردین ماه پرداخت نمی‌شود. مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اعلام کرده است که علیرغم تلاش، کسری منابع موجود باعث شده نتوانیم همه پرداخت‌ها را به موقع انجام دهیم و از بازنشستگان خواسته شده است که در این شرایط همکاری و همراهی داشته باشند تا بتوانیم بر مشکلات فائق آییم و به محض فراهم شدنِ اعتبار، این طلب را پرداخت کنیم. اراده‌ی ایشان به پرداخت این پول است اما متاسفانه نتوانستند منابع را تامین کنند. 

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری  در پایان گفت:  ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای عزیز نبرد ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی و درود به روح پاک آنان، از مسئولان کشور تقاضا داریم  وحدت ملی موجود را حفظ کنند؛ چرا که این وحدت، بزرگ‌ترین سرمایه ما در عرصه‌های مختلف است.

 

منبع: ایلنا

آخرین اخبار اقتصادی را از طریق این لینک پیگیری کنید.