• ایمالز جستجوگر کالا
  • |

    قطعی برق صنایع ادامه دارد/ جزییات دستورات جدید برای کاهش مصرف برق صنایع

    رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران با اشاره به خسارات جبران‌ناپذیر قطعی برق به صاحبان صنایع، گفت: به اکثر واحدهای صنعتی اعلام شده که باید نصف دیماند خود مصرف برق داشته باشند و علاوه بر آن میزان مصرف، خاموشی‌های گسترده را نیز بر آنها تحمیل کرده‌اند.

    قطعی برق صنایع ادامه دارد/ جزییات دستورات جدید برای کاهش مصرف برق صنایع

    به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ علیرضا کلاهی‌صمدی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران در گفت‌‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا ضمن اشاره به محدودیت‌های اخیر برق در کشور و تاثیر سوء آن بر صنایع گفت: بحران ناترازی انرژی امسال نسبت به سال گذشته تشدید شده و قطعا وضعیت صنایع سال آینده بدتر از امسال خواهد بود.

    وی با بیان اینکه متاسفانه امسال شاهدیم که قطعی برق صنایع به دفعات متعدد بدون هماهنگی و اطلاع‌رسانی بوده و باعث ضرر و زیان جدی برای صنایع شده است، افزود: قطعی برق بدون هماهنگی و اطلاع‌رسانی قبلی در بسیاری از صنایع باعث ضایع شدن محصول یا تولید کالای نامنطبق یا ضایعات و آسیب زدن به قطعات الکترونیک می‌شود که در شرایط تحریم تهیه آنها بسیار دشوار، گران‌قیمت و زمانبر است.

    برق برای صنعت حُکم خون را دارد

    رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به این سوال که «بیشترین خسارت قطعی برق به کدام واحدهای صنعتی وارد شده است؟» گفت: به نظر می‌رسد بخش فولاد در بین صنایع بیشترین ضرر را متحمل شده باشد.  

    کلاهی صمدی افزود: به طور مثال، ضرر و زیان یک شرکت متوسط و نه بزرگ‌مقیاس از ابتدای سال تاکنون از قطعی برق در تولید کالای نامطبق، ضایعات، صدمه قطعات الکترونیکی، ماشین‌آلات تولید و عدم‌النفع تولید ۱۳ میلیارد تومان بوده است. این در حالی است که این زیان در انواع و اقسام صنایع، متفاوت بوده ولی عدد بسیار بزرگی است.

    وی با تاکید بر اینکه برق برای صنعت حُکم خون را دارد، گفت: دولت می‌توانست با سرمایه‌گذاری در زیرساخت و بهبود آن از شرایط فعلی جلوگیری کند؛ ولی این کار را نکرد. ضرر و زیانی که صنایع کشور بابت قطعی برق متحمل می‌شوند، بسیار بیشتر از هزینه‌ای است که باید صرف بهبود زیرساخت‌ها می‌شد. تا زمانی که اقتصاد صنعت برق درست نشود، نمی‌توان انتظار معجزه داشت.

    برق سبز هم برای صنایع خاموش شد!

    رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران گفت: ما دچار یک نوع شیزوفرنی هستیم یعنی نمی‌توانیم تصمیم بگیریم که برق یک کالای تجاری است و سازوکار بازار را بر آن حاکم کنیم یا بگوییم یک خدمت عمومی است و بودجه آن را ببینیم و این خدمت را فراهم کنیم.

    به گفته کلاهی صمدی؛ وزارت نیرو به دلیل انتصابات نادرست در سال‌های گذشته با مشکلات زیادی مواجه است. البته مدیریت شبکه با تمام این مشکلات توانسته از بلک‌اوت و خاموشی کامل برق جلوگیری کند. این مساله نشان از دانش فنی و مدیریت و توانایی این وزارتخانه است؛ ولی اصل ماجرا عدم سرمایه‌گذاری در اقتصاد صنعت برق و تصمیماتی است که باید در صنعت برق گرفته می‌شد؛ ولی هیچ‌گاه گرفته نشد و امروز ما را به این نقطه رساند.

    به گفته وی، پیشنهاداتی برای بهبود شرایط حالِ حاضر در حال تنظیم است؛ اما موضوع این است که حل این معادله برای صنایع هم معادله راحتی نیست زیرا اگر کشور مشکل سوخت نداشت، می‌توانستیم با گاز یا گازوئیل خودتامین شویم؛ ولی متاسفانه روی این سوخت‌ نیز نمی‌توان حساب کرد. به طور مثال،  هفته گذشته برق مشترکانی که از تابلوی برق سبز، برق خریداری کردند یا نیروگاه خورشیدی داشتند یا برق آزاد خریداری کرده بودند نیز قطع شد؛ هرچند در بخش‌هایی اندک نیز برق این افراد به دلیل مقاومت برق منطقه‌ای استان قطع نشد، اما چه اطمینانی برای این صنایع وجود دارد که این قطعی برق گسترده در صورت تامین انرژی واحدشان دوباره اتفاق نیفتد؟

    صنایع ملزم به کاهش برق مصرفی به ۵۰ درصد دیماند شدند

    رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران در مورد الزام واحدهای صنعتی برای تأمین برق از محل نیروگاه خورشیدی، گفت: صنعتگری که با مشکلات زیادی در واحد خود روبروست، چرا باید برای تأمین برق خود از محل ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی تحت فشار قرار بگیرد؟ آیا کار یک واحد نساجی که با بحران بازار، نقدینگی، تأمین نیروی کار و … مواجه است، تولید برق است؟

    کلاهی‌صمدی با تاکید بر افزایش نااطمینانی در صنایع به دلیل قطعی‌های گاه و بیگاه برق، گفت: به اکثر واحدهای صنعتی اعلام شده که باید نصف دیماند خود مصرف برق داشته باشند و علاوه بر آن میزان مصرف، خاموشی‌های گسترده را نیز بر آنها تحمیل کرده‌اند.

    تحمیل خاموشی ۱۰ روزه در ماه به صنایع

    رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران با اشاره به تهدیدات بی‌برقی برای صنایع، گفت: مشکل صنایع تنها ظرفیت نیروگاهی نیست، بلکه صنایع با یک مشکل جدی در شبکه هم روبرو هستند. عدم سرمایه‌گذاری در شبکه و فاصله بین آنچه باید می‌کردیم، ولی نکردیم در شبکه انتقال و توزیع کشور بسیار بیشتر از ظرفیت نیروگاهی کشور بوده است.

    کلاهی‌صمدی در مورد میزان خاموشی‌های صنایع، گفت: به نظر می‌رسد خاموشی ۳۰ درصدی معادل ۱۰ روز در ماه به اکثر صنایع تحمیل می‌شود. البته با روند فعلی، صنایع پرمصرف همانند صنعت فولاد به زودی تعطیل خواهند شد.

    وی در پاسخ به اینکه آیا جبران زیان‌های ناشی از قطعی برق واحدهای تولیدی اجرا نشده است؟ گفت: دولت زیانی را جبران نکرده است؛ هرچند ما پیشنهاداتی بعد از سال جدید ارائه دادیم و این بسته حمایتی با همکاری وزارت صمت در کمیسیون زیرساختی دولت تصویب شد، اما به کمیسیون اقتصادی رفت و به دلیل ایرادات سازمان‌های تامین اجتماعی و امور مالیاتی، مثله شد و به نتیجه‌ای نرسید.

     

     

     

    منبع: ایلنا