|

واگذاری شرکت‌های ضررده توسط شستا

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی گفت: شرکت های که‌ ارزش آنها کمتر از ۶۵۰ میلیارد تومان است را واگذار می‌کنیم.

واگذاری شرکت‌های ضررده توسط شستا

محمدرضا سعیدی روز یکشنبه در حاشیه آخرین روز از بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت گاز و پتروشیمی در جمع خبرنگاران درباره سازوکار واگذاری شرکت های تابعه شستا طبق برنامه هفتم پیشرفت افزود: ۸۶ شرکت شستا زیر مجموعه ۹ هلدینگ آن قرار دارند که اگر خود هلدینگ ها را واگذار کنیم، زیر مجموعه آن واگذار نمی شود.

وی ادامه داد: برای ما اصل بر واگذاری همه مجموعه ها است اما به صورت مرحله به مرحله انجام می شود چراکه این شرکت طی ۴۰ سال سرمایه گذاری ایجاد شده اند و یک شبه نمی توان واگذار کرد.

سعیدی با تاکید بر اینکه منافع ذی‌نفعان متنوع است، افزود: نهاد نظارتی سازمان بورس و سهامدار اصلی یعنی تامین اجتماعی ذی نفع هستند.

مدیرعامل شستا با بیان اینکه سه سطح واگذاری داریم، اظهار داشت: قانون، تامین اجتماعی را مکلف کرده شستا کمتر از ۲۰ درصد از سهام هلدینگ ها را داشته باشد که در آن صورت واگذاری زیر مجموعه هلدینگ ها منتفی می شود.

وی ادامه داد: شستا ۹ هلدینگ دارد که اگر بازار سرمایه کشش نداشته باشد، نمی توانیم سهم خود در هلدینگ ها به زیر ۲۰ درصد برسانیم.

سعیدی با یادآوری اینکه در واگذاری ها مصالح ملی هم در نظر گرفته می‌شود، افزود: نمی توان واگذاری ها را یک ساله انجام داد، بلکه باید تدریجی باشد واگذاری تاپیکو با تیپکو متفاوت است همچنان در سرمایه‌گذاری در طلا از طریق صدر تامین خواهیم ماند.

وی درباره واگذاری هلدینگ تاپیکو به پتروشیمی خلیج فارس گفت: این واگذاری دو سر دارد؛ یکی بی صاحب سازی شرکت است و دیگری واگذاری متعهدانه است و ما می خواهیم مهاجرتی صورت گیرد که به همگرایی متعهدانه منجر شود.

مدیر عامل شستا درباره هلدینگ تاپیکو و پالایش نفت ستاره خلیج فارس افزود: در حال رایزنی و آمد شد با شرکت پالایش و پخش هستیم دولت تا سال آینده دولت برنامه واگذاری شرکت ها را اعلام کرده و بخش عمده ای از عملیات صورت می‌گیرد و تاپیکو باید هرچه سریعتر واگذار شود.

سعیدی پاسخ به سوال پرسشی در خصوص خرید بخشی از سهام بانک رفاه کارگران گفت: شستا برای این کار اقدامی انجام‌ نداده و در برنامه تحول شستا حرکت از سمت مدیریت کنترلی به سمت سهامداری است البته در صنعت مالی قدرتمندانه حضور پیدا می کنیم و یا یک انتخاب آن هم صنعت بانکداری است اما فعلا بانک رفاه مطرح نیست.

وی گفت: امسال به سمت برنامه مهاجرت بزرگ از مدیریت کنترلی به سمت سهام داری در شرکت‌های زیر مجموعه شستا حرکت می کنیم که این مهاجرت‌ شامل تنوع سرمایه‌گذاری و همچنین تغییر سرمایه‌گذاری از شرکت‌های غیر بورسی به سمت شرکت‌های بورسی و از تکنولوژی های پایین به داشتن تکنولوژی های بالا در سطح منطقه وجهان و تبدیل اس ام ای ها به مقایس های بزرگ است.

مدیرعامل شستا با اشاره به قانون برنامه هفتم لزوم خروج از بنگاه داری و مدیریت کنترلی به سمت سهامداری را مورد تاکید قرار داد.

سعیدی گفت: طبق قانون برنامه سهم شستا در هلدینگ های تابعه باید به زیر ۲۰ درصد برسد که این کار را با همکاری سازمان بورس و نهادهای نظارتی دنبال می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: برای واگذاری هلدینگ های شستا کشش بازار سرمایه را در نظر می‌گیریم که آیا مشتری برای آنها وجود دارد یا خیر؟

منبع: ایرنا