مقابله با قاچاق دام در قم با جدیت دنبال میشود
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: مقابله با قاچاق دام سبک و سنگین در قم با جدیت دنبال میشود و در همین ارتباط سال گذشته ۱۰۷ هزار راس دام در این استان پلاک کوبی شد.

به گزارش گروه رسانهای شرق ؛ منصور دیان اردستانی در این رابطه بیان کرد: موضوع هویت بخشی و جلوگیری از قاچاق دام در قم توسط معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد با هماهنگی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و اتحادیه دامداران استان، به جد در دستور کار قرار دارد و اقدامهای لازم در این رابطه انجام میشود.
وی افزود: در همین رابطه با انجام عملیات پلاک کوبی و ثبت هویت دام و از سویی نظارت و بازرسی از مراکز ثبت پلاک، تعداد پلاک نصب شده در سطح استان در سال ١٤٠٣ نسبت به سال قبل از آن با رشد ٢٠ درصدی همراه بودهاست که این موضوع اهتمام سازمان جهاد کشاورزی قم به اجرای این طرح را نشان میدهد.
گفتنی است مهمترین راهبرد سازمان جهاد کشاورزی قم تامین امنیت غذایی مردم استان است و در همین ارتباط از هرگونه سرمایهگذاری در بخش تولید محصولات کشاورزی به خصوص افزایش ظرفیت تولید محصولات مرتبط با دام و طیور حمایت میشود.
استان قم بهواسطه نزدیکی به بازار پایتخت و منابع غنی ژنی در بخش دام و طیور ظرفیت خوبی دارد، همچنین در کنار سرمایهگذاری مناسبی که در بخش دام و طیور صورت گرفته، در این بخش ۱۵ هزار نفر اشتغال مستقیم و حدود ۳۰ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شدهاست.
بیش از ۴۰ درصد ارزشافزوده تولید بخش کشاورزی استان قم مربوط به دام و طیور میباشد که این نکته نشان میدهد سرمایهگذاری خوبی در این حوزه انجام شدهاست.
بخش کشاورزی قم به عنوان متولی اصلی تامین امنیت غذایی مردم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.