|

صد ساله شدن کتابخانه ملی رشت

همزمان با صدمین سال تأسیس کتابخانه ملی رشت، آیین پاسداشت این نهاد فرهنگی ریشه‌دار با حضور مسئولان استانی، نویسندگان و اهالی فرهنگ و هنر عصر امروز برگزار شد؛ کتابخانه‌ای که امروز به‌عنوان میراثی ماندگار از علم و فرهنگ گیلان شناخته می‌شود.

صد ساله شدن کتابخانه ملی رشت

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

سالن اجتماعات نخستین کتابخانه ملی رشت عصر امروز میزبان اهالی فرهنگ و هنر بود تا یکصد سال تلاش اعضا و جمعیت نشر فرهنگ در تأسیس و اداره کتابخانه ملی رشت پاس داشته شود.

ویژه برنامه پاسداشت یکصد سالگی کتابخانه ملی رشت یکشنبه ۱۴ دی با حضور هادی حق‌شناس، استاندار گیلان و سعید طاهری، مدیرکل فرهنگ‌ و ارشاد گیلان، جمعی از اعضای شورای شهر، نویسندگان ‌و فرهنگ‌دوستان رشت برگزار شدند.

خردادماه سال ۱۳۰۴، جمعی از اهالی فرهنگ در خانه احمد سیگاری جمع شدند و جمعیتی به‌نام‌ نشر فرهنگ‌ را تشکیل دادند. جمعیتی که هدفش تاسیس یک کتابخانه و توسعه علم و فرهنگ‌ بود. ساختمان کتابخانه ملی با اهدای زمینی از سوی شهرداری رشت و کمک‌های خیرین، در مرکز شهر رشت ساخته و ساختمان کتابخانه در مهر ۱۳۱۳ رسما افتتاح شد.

کتابخانه‌ای که نخست با اهدا ۱۷۶۵ جلد کتاب، به‌روی علاقمندان گشوده شد، با اهدای مداوم ‌کتاب حالا بیش از یک میلیون جلد کتاب دارد.

۲۸۰۰ جلد نسخ خطی موجود در این‌ کتابخانه، بعضا از قرن ‌چهارم می‌باشد. بخش کتب و اسناد خطی کتابخانه، با عنوان موزه «میراث مکتوب» در سال ۱۳۹۵، به مجموعه اضافه شد.

در آیین صد سالگی کتابخانه ملی رشت، نام ‌و یاد افرادی که بیش از ۵۰۰۰ جلد کتاب به کتابخانه ملی اهدا کردند، گرامی داشته شد.

منبع: ايسنا

آخرین اخبار استان ها را از طریق این لینک پیگیری کنید.