|

«شرق» گزارش می‌دهد:

بلاتکلیفی تصاعدی تیم ملی فوتبال برای جام جهانی ۲۰۲۶

صعود زودهنگام امیر قلعه‌نویی و شاگردانش به جام جهانی، تنها یک جشن کوتاه و گذرا بود چرا که بعد از آن بلافاصله همه چیز به هم ریخت و دیگر هیچ‌وقت اوضاع بهتر نشد. در واقع حالا که حدود ۱۰۰ روز تا آغاز مهیج‌ترین تورنمنت فوتبال دنیا باقی مانده، تیم ملی ایران در بلاتکلیفی محض به سر می‌برد.

بلاتکلیفی تصاعدی تیم ملی فوتبال برای جام جهانی ۲۰۲۶

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

صعود زودهنگام امیر قلعه‌نویی و شاگردانش به جام جهانی، تنها یک جشن کوتاه و گذرا بود چرا که بعد از آن بلافاصله همه چیز به هم ریخت و دیگر هیچ‌وقت اوضاع بهتر نشد. در واقع حالا که حدود ۱۰۰ روز تا آغاز مهیج‌ترین تورنمنت فوتبال دنیا باقی مانده، تیم ملی ایران در بلاتکلیفی محض به سر می‌برد.

در روزهایی که اغلب تیم‌های راه یافته به جام جهانی ۲۰۲۶، که قرار است به میزبانی کانادا، مکزیک و ایالات متحده آمریکا برگزار شود، تقویم آماده‌سازی خود را به صورت دقیق و بر مبنای نیاز کادر فنی تیم‌شان تدارک دیده‌اند، تیم ملی فوتبال ایران با مجموعه‌ای از مشکلات و اتفاقات دومینویی، دست و پنجه نرم می‌کند و در حال حاضر هیچ افق روشنی برای برون‌رفت از این وضعیت، وجود ندارد.

مهدی تاج خردادماه سال جاری و در آستانه بازی تیم ملی مقابل کره شمالی، در جمع بازیکنان تیم ملی حضور یافت و گفت: «ان‌شاءالله برای جام جهانی به بهترین شکل آماده می‌شویم و تدارکات خوبی خواهیم داشتیم. اتفاقی هم در جام جهانی نمی‌افتد. من اینجا می‌گویم که اگر رسانه‌ای اعلام کرد تیم ایران می‌آید یا نمی‌آید یا تحریم هستیم یا اینکه برای جام جهانی به ما ویزا می‌دهند یا نه، اصلا به این مسائل فکر نکنید. اینها وظیفه فدراسیون فوتبال است و نگران آینده تیم ملی نباشید.» این صحبت‌های رئیس فدراسیون فوتبال، تنها چند روز پس از آن بود که دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا با امضای فرمان اجرایی، سفر به ایالات متحده آمریکا از ۱۲ کشور از جمله ایران را ممنوع اعلام کرد.

با تمام این اوصاف، به نظر می‌رسید مشکل خاصی برای تیم ملی فوتبال ایران وجود نخواهد داشت و در این زمینه استثناهایی همچون اعضای تیم‌های ورزشی وجود دارد، اما در ادامه اتفاقات مهم‌تری افتاد. جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل، و در ادامه عدم صدور ویزا برای تمام اعضای هیات ایرانی جهت حضور در مراسم قرعه‌کشی جام جهانی ۲۰۲۶، باعث واکنش مهدی تاج شد و او در مصاحبه‌‌ای گفت: «با مشورت‌هایی که شد جمع‌بندی فدراسیون اعزام سه نفر به مراسم قرعه‌کشی بود. باید در جام جهانی تلاش کنیم که گزینه‌های جانشین داشته باشیم که این کار را هم شروع کردیم. اگر به هر دلیلی به بازیکنی گفتند که نیاید، باید جایگزین برای او داشته باشیم. کسانی که ممکن است سربازی جاهایی کرده باشند که مورد تایید آن‌ها نیست [سپاه]، ممکن است شاید دچار اشکالاتی شود.» اظهارنظری شفاف از سوی رئیس فدراسیون فوتبال که به نوعی مهر تایید بر تمام شایعات آن مقطع بود.

اما اوضاع به هم ریخته و ناخوشایند تیم ملی به همین جا محدود نشد و آغاز جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران که حالا به روز ششم رسیده، باعث انتشار شایعاتی شد که موضع‌گیری‌های قابل اعتنایی را هم به همراه داشته است. تیم ملی ایران در گروه G جام جهانی با تیم‌های بلژیک، مصر و نیوزیلند رقابت خواهد کرد و قرار است هر سه دیدار در خاک آمریکا و در شهرهای لس‌آنجلس و سیاتل برگزار شود؛ در این میان گمانه‌زنی‌هایی در برخی از رسانه‌ها مبنی بر احتمال غیبت ایران صورت گرفت. مهدی تاج هم با حضور در یکی از برنامه‌های تلویزیونی، گفت: «آنچه مسلم است اینکه با این حمله، دور از انتظار است که به جام جهانی امیدوارانه نگاه کنیم.»

دونالد ترامپ و جام جهانی فوتبال

دونالد ترامپ هم در مواجهه با سوالی درباره احتمال انصراف تیم ملی ایران از جام جهانی، به وب‌سایت پولیتیکو گفت: «من واقعا اهمیت نمی‌دهم که آیا ایران شرکت می‌کند یا نه.» رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا همچنین مدعی شد: «فکر می‌کنم ایران یک کشور شکست‌خورده است و به‌زودی دچار فروپاشی خواهد شد.» البته دیشب مهدی تاج در گفت‌وگویی تلویزیونی، علیه صحبت‌های ترامپ موضع گرفت و به این شکل پاسخ او را داد: «تیم ملی ایران برای حضور در جام‌جهانی انتخاب شده که این روند به بهترین شکل ممکن میسر شد و این حضور دعوتی نبوده است. این مسابقات در جایی برگزار می‌شود که یک طرف آن آمریکاست که خصم کینه‌جوست. این مسابقات بزرگترین رویداد فوتبال جهان است و باید دید در آینده چه خواهد شد، من دورنمای خوبی نمی‌بینم و باید دید در ادامه روند به چه صورتی پیش می‌رود.»

رئیس فدراسیون فوتبال در مورد بازی‌های دوستانه تیم ملی هم گفت: «دو بازی دوستانه در ماه مارس پیش‌بینی کرده بودیم که تمامی کارهای آن هم انجام شده بود؛ بازی با کاستاریکا و نیجریه. اما با توجه به اتفاقات اخیر این دیدارها برگزار نخواهد شد. البته تمام بازی‌های منطقه خاورمیانه در حال لغو شدن است.»

آخرین اخبار ورزش را از طریق این لینک پیگیری کنید.