|

خاطرات سال ۱۳۸۱ هاشمی‌رفسنجانی| بیست‌وششم آذرماه

معارضان عراق در لندن

کنگره معارضان دولت عراق در لندن پایان یافت. یک‌کمیته 63 نفرى را براى اداره مسئله انتقال قدرت انتخاب‌کردند. چهار گروه از شرکت‌کنندگان، با نتایج ‌کنفرانس ابراز مخالفت ‌کردند. آمریکا و انگلیس با صراحت مى‌گویند، دولت عراق گزارش نادرست و معیوب به بازرسان داده و بر طبل جنگ مى‌‌کوبند. با نگرانى از جنگ و اعتصابات ونزوئلا، قیمت نفت در آمریکا و انگلیس به مرز 30 دلار رسیده؛ گرچه ارتش در ونزوئلا براى شکست دادن اعتصابات صنعت نفت، شروع به مداخله کرده است.

معارضان عراق در لندن

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

آقاى حسین مرعشى؛ نماینده‌ کرمان آمد. گفت، دوم خردادى‌ها دچار سردرگمى هستند و مایل‌اند به نحوى با جناح مقابل به تفاهم برسند. شکست طرح تحریک دانشگاه‌ها و پرونده نظرسنجى و نگرانى از عواقب دو لایحه دولت و بن‌بست سیاسى و نارضایتى مردم، این وضع را به وجود آورده است. از من خواست ‌که براى ایجاد تفاهم پیش‌قدم شوم. مى‌خواست بفهمد که رهبرى و شوراى نگهبان یا مجمع [تشخیص مصلحت نظام]، تا چه حدى حاضرند در مورد لوایح ‌[دوگانه انتخابات و تبیین اختیارات رئیس‌جمهور] کوتاه بیایند. گفت، پرونده [عباس] عبدى به‌ آنها آسیب وارد کرده است.

آقاى مهندس [منوچهر] غروى، مدیرعامل سابق [شرکت] ایران‌خودرو آمد. از برکناری از مدیرعاملى ناراضى است. خدمات پانزده ساله خود را گفت و اینکه مدیران شرکت، بناى کناره‌گیرى داشته‌اند و ایشان آنها را منع کرده و گفت، یک بار سران حزب مشارکت او را به جلسه‌اى براى مشورت در امور اقتصادى و صنعتى دعوت‌ کردند و در آن جلسه گفته است که شما خیر نخواهید دید؛ چون ناجى‌ کشور آقاى رفسنجانى را تضعیف‌کردید و خودتان هم قدرت توسعه اقتصادى ندارید.

عصر آقاى [کریم فرج‌زاده] حلوایی، معاون وزیر راه [و ترابری] آمد. گزارشى از وضع طرح‌هاى مورد ع لاقه من، از قبیل راه‌آهن ‌کرمان- زاهدان و بافق- مشهد. بزرگراه [تهران-] شمال و چهارخطه‌کردن راه لاهیجان- گرگان و... را داد.

کنگره معارضان دولت عراق در لندن پایان یافت. یک‌کمیته 63 نفرى را براى اداره مسئله انتقال قدرت انتخاب‌کردند. چهار گروه از شرکت‌کنندگان، با نتایج ‌کنفرانس ابراز مخالفت ‌کردند. آمریکا و انگلیس با صراحت مى‌گویند، دولت عراق گزارش نادرست و معیوب به بازرسان داده و بر طبل جنگ مى‌‌کوبند. با نگرانى از جنگ و اعتصابات ونزوئلا، قیمت نفت در آمریکا و انگلیس به مرز 30 دلار رسیده؛ گرچه ارتش در ونزوئلا براى شکست دادن اعتصابات صنعت نفت، شروع به مداخله کرده است.

موج مخالفت با فرمان ترور که [جرج] بوش، [رئیس‌جمهور آمریکا] به سیا [=سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا] داده است، اوج مى‌گیرد. دادگسترى اتریش اعلان کرده‌ که اگر سیا در اتریش، دست به ترور بزند، تحت پیگرد قرار مى‌گیرد و ممکن است، بوش هم تحت پیگرد قرار گیرد.

در افغانستان، فرمانده نظامیان آمریکا، اعتراف‌کرده است، در مدت10 روز 12 عملیات علیه سربازان آمریکایی انجام شده و امروز در کابل، دو جوان بمبى در اتومبیل حامل آمریکایى‌ها انداختند و آنها را مجروح کردند. دو جوان دیگر که قصد عملیات دیگرى داشتند، دستگیر شدند. [حامد] کرزاى، [رئیس دولت موقت]، فرمانى براى خلع سلاح عمومى صادر کرده و فرماندهان نظامى را از دخالت در امور کشور و سیاسى منع نموده است.

روسیه هم به معترضان به تبلیغات آمریکا علیه دو مرکز هسته‌اى ایران در نطنز و اراک پیوسته و آنها را غیرنظامى خوانده و گفته‌که هدف آمریکا، فشار بر روسیه براى انصراف از تکمیل نیروگاه [اتمی] بوشهر است‌که قابل قبول نیست.

در آمریکا، مردم 20 کشور مسلمان، مجبور به انگشت‌نگارى و دادن اطلاعات دربارة خود شدند که طبعاً مقابله به مثل خواهد شد. در قطب جنوب، یک دریاچه نمک به وسعت پنج‌کیلومترمربع در عمق 15 مترى یخ‌ها‌ کشف‌ شده ‌که از هزاران سال پیش‌ مانده است.

آخرین اخبار سیاست را از طریق این لینک پیگیری کنید.