|

رایزنی روسای جمهور روسیه و امارات درباره دستیابی به توافق عادی‌سازی وضعیت خلیج‌ فارس

ولادیمیر پوتین و محمد بن زاید آل نهیان روز جمعه در این تماس تلفنی به صورت مفصل درباره وضعیت کنونی منطقه خلیج فارس بحث و گفت‌ وگو کردند.

رایزنی روسای جمهور روسیه و امارات درباره دستیابی به توافق عادی‌سازی وضعیت خلیج‌ فارس

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

رئیس‌جمهور روسیه و رئیس امارات متحده عربی بر اهمیت دستیابی سریع به توافق برای عادی‌سازی وضعیت منطقه خلیج‌فارس با در نظر گرفتن منافع مشروع کشورهای منطقه تأکید کردند.

به گزارش کرملین، ولادیمیر پوتین و محمد بن زاید آل نهیان روز جمعه در این تماس تلفنی به صورت مفصل درباره وضعیت کنونی منطقه خلیج فارس بحث و گفت‌ وگو کردند.

در زمان تبادل نظر طرفین در مورد اوکراین، پوتین، بن زاید را در جریان وضعیت «عملیات ویژه نظامی» (روسیه در اوکراین) قرار داد.

کرملین افزود که در این تماس تلفنی توجه ویژه‌ای به شدت گرفتن «فعالیت‌های تروریستی حکومت اوکراین» علیه غیرنظامیان و زیرساخت های غیرنظامی صورت گرفت.

پوتین در این تماس تلفنی از امارات متحده عربی به خاطر کمک به سازماندهی تبادل اسرا و زندانیان جنگی بین روسیه و اوکراین قدردانی کرد.

در ادامه گزارش کرملین آمده است: این گفت‌وگوی تلفنی، سازنده و دوستانه بود و علاقه متقابل رهبران روسیه و امارات به توسعه بیشتر همکاری‌های چند جانبه را تأیید کرد.

ایران و آمریکا پس از 2 دور جنگ و چند دور مذاکره غیرمستقیم، به یک یادداشت تفاهم در اسلام آباد پاکستان برای کاهش تنش‌ها و پیشبرد مسیر دیپلماسی دست یافتند اما این تفاهم هیچ‌گاه به مرحله اجرا نرسید.

دلیل اصلی شکست این روند، کارشکنی‌های واشنگتن، خودداری از اجرای تعهدات و اتخاذ رویکردی متناقض میان مذاکره و فشار بوده است.

آمریکا با تداوم تحریم‌ها، تهدیدهای نظامی و اقدامات تحریک‌آمیز به دیپلماسی خیانت کرد و مانع از عملیاتی شدن توافقات شد. این موضوع اعتماد به پایبندی آمریکا به تعهداتش را بیش از پیش تضعیف کرده و روند مذاکرات را با بن‌بست مواجه ساخته است.

از سوی دیگر، ایران در حال نهایی کردن توافقی با عمان درباره مسیرهای جدید کشتیرانی در تنگه هرمز است، اما توافق میان این دو کشور ساحلی به‌تنهایی موجب بازگشایی این آبراه نخواهد شد؛ اقدامی که ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، خواهان آن است.

کاظم غریب‌آبادی معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه ایران، در مصاحبه‌ای که روز چهارشنبه با ایرنا انجام داد، گفت در حالی که ایران و عمان به نهایی کردن چارچوب پیشنهادی توافق نزدیک شده‌اند، این توافق به‌طور خودکار موجب بازگشایی تنگه هرمز نخواهد شد.

غریب‌آبادی خواسته‌های تهران برای بازگشایی تنگه را تشریح کرد و گفت آمریکا باید اقداماتی را که از نگاه ایران ناقض تعهدات پیشین بوده، اصلاح کند.

این اقدامات شامل پایان دادن به محاصره دریایی بنادر ایران، رسیدگی به تحریم‌هایی است که پس از فروپاشی آتش‌بس دوباره علیه ایران اعمال شد ــ به‌ویژه در بخش نفت ــ و ازسرگیری مذاکرات درباره دارایی‌های مسدودشده ایران است. همچنین رسیدگی به «ناکامی» آمریکا در تضمین ثبات در لبنان، آن‌گونه که در یادداشت تفاهم حاصل‌شده با واشنگتن در ماه ژوئن پیش‌بینی شده بود، از دیگر مطالبات ایران است.

منبع: ایرنا

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «تلگرام» بپیوندید.