|

قحطی در غزه تایید شد

عبدالرحمن شدید، از رهبران ارشد جنبش مقاومت اسلامی حماس، با هشدار درباره وخامت بی‌سابقه اوضاع انسانی در نوار غزه اعلام کرد که این منطقه رسماً وارد مرحله قحطی کامل و سوءتغذیه گسترده شده است. او تأکید کرد که بیش از یک میلیون کودک فلسطینی در غزه با گرسنگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند؛ بحرانی که به گفته او در تاریخ معاصر بی‌سابقه است و جامعه جهانی نیز در برابر آن، به جای اقدام عملی، صرفاً به صدور بیانیه‌های محکومیت بسنده کرده است.

قحطی در غزه تایید شد

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ عبدالرحمن شدید، از رهبران ارشد جنبش مقاومت اسلامی حماس، با هشدار درباره وخامت بی‌سابقه اوضاع انسانی در نوار غزه اعلام کرد که این منطقه رسماً وارد مرحله قحطی کامل و سوءتغذیه گسترده شده است. او تأکید کرد که بیش از یک میلیون کودک فلسطینی در غزه با گرسنگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند؛ بحرانی که به گفته او در تاریخ معاصر بی‌سابقه است و جامعه جهانی نیز در برابر آن، به جای اقدام عملی، صرفاً به صدور بیانیه‌های محکومیت بسنده کرده است.

شدید با انتقاد شدید از سیاست‌های رژیم صهیونیستی، تصریح کرد که «گرسنگی» به ابزاری نظام‌مند و برنامه‌ریزی‌شده در جنگ علیه مردم فلسطین تبدیل شده است. او با اشاره به گزارش‌های میدانی موجود، گفت که کودکان غزه دیگر تنها هدف بمب و گلوله نیستند، بلکه نبود غذا، شیر خشک و دارو، آن‌ها را به‌سوی مرگ تدریجی سوق می‌دهد.

او افزود که رژیم اسرائیل نه‌تنها به حملات خود به غزه ادامه می‌دهد، بلکه به‌رغم سخن از آتش‌بس، عملاً در حال نقض آن است و چهره واقعی خود را در برابر جهانیان آشکار کرده است. به گفته او، در حالی که ماشین جنگی اسرائیل همچنان با شدت عمل می‌کند، مقاومت در غزه نیز با صلابت و پایداری بی‌نظیر در برابر این تجاوزها ایستاده و نبردی فرسایشی و سخت را رقم زده است که ارتش اسرائیل را در باتلاقی از سردرگمی و ناتوانی فرو برده است.

شدید همچنین به تشدید اقدامات نظامیان اسرائیلی در کرانه باختری و قدس شرقی اشاره کرد و گفت که این نیروها به تخریب خانه‌های فلسطینیان و آواره‌سازی جمعیت غیرنظامی دست می‌زنند. به گفته او، این تجاوزها هم‌زمان با ادامه جنگ در غزه، در چارچوب سیاست کلان رژیم اسرائیل برای گسترش دامنه اشغال‌گری و تغییر بافت جمعیتی مناطق فلسطینی دنبال می‌شود.

این مقام حماس هشدار داد که یورش‌های پی‌درپی به مسجدالاقصی و اقدامات سازمان‌یافته برای یهودی‌سازی آن، بخشی از برنامه اسرائیل برای تغییر هویت اسلامی و عربی شهر قدس است. او از ملت‌های عرب و امت اسلامی خواست در برابر این پروژه خطرناک سکوت نکنند و برای دفاع از مقدسات اسلامی دست به اقدام بزنند.

شدید در ادامه از وضعیت نگران‌کننده در شهر الخلیل و مسجد ابراهیمی سخن گفت و تأکید کرد که رژیم صهیونیستی به اقدامات تجاوزکارانه خود در این منطقه ادامه می‌دهد. با این حال، به گفته او، مقاومت فلسطینی در سراسر کشور در حال گسترش است و توانسته برنامه‌های اشغال‌گرانه دشمن را با اختلال مواجه کند.

وی همچنین از تلاش‌های مستمر حماس برای ارتباط با نهادها و کشورهای بین‌المللی به‌منظور گشودن گذرگاه‌های غزه و شکستن محاصره خفه‌کننده آن خبر داد. به گفته او، این تماس‌ها با هدف پایان‌دادن به وضعیت بحرانی انسان‌دوستانه و مهار فاجعه گرسنگی و قحطی صورت می‌گیرد.

شدید خاطرنشان کرد که حماس در تاریخ ۱۷ آوریل، طرحی شفاف، مسئولانه و جامع را برای دستیابی به توافقی کامل ارائه کرده است که می‌تواند زمینه‌ساز توقف جنگ و کاهش رنج مردم باشد. او با اشاره به ابعاد فاجعه‌بار بحران انسانی در غزه، آنچه در حال وقوع است را «نسل‌کشی سازمان‌یافته» و «گرسنگی‌دهی سیستماتیک» توصیف کرد.

رهبر حماس ایالات متحده آمریکا و متحدانش را به دلیل حمایت از رژیم اسرائیل در این جنایات مسئول دانست و افزود: حمایت سیاسی، نظامی و دیپلماتیک غرب از اسرائیل، نقش مستقیمی در تداوم کشتار غیرنظامیان ایفا می‌کند.

شدید از کشورهای عربی که ابزارهای فشار قابل‌توجهی در اختیار دارند اما تاکنون از آن‌ها استفاده نکرده‌اند نیز انتقاد کرد و گفت: زمان آن رسیده که این کشورها از ظرفیت‌های دیپلماتیک، اقتصادی و سیاسی خود برای توقف جنایات علیه فلسطینیان بهره بگیرند.

او فعال‌سازی تصمیمات نشست‌های سران کشورهای عربی را اقدامی ضروری دانست و خواستار همسویی سیاست‌های عربی در دفاع از مسئله فلسطین و مقابله با اشغال‌گری اسرائیل شد.

شدید در بخش پایانی اظهاراتش، برافراشته‌بودن پرچم اسرائیل در برخی پایتخت‌های عربی را در شرایطی که این رژیم در حال قتل‌عام مردم بی‌دفاع فلسطین است، «شرم‌آور» و «غیرقابل توجیه» خواند و آن را شدیداً محکوم کرد.

او از اقدام اخیر دولت اسپانیا در قطع فروش سلاح به اسرائیل استقبال کرد و آن را گامی مثبت در راستای اعمال فشار بین‌المللی علیه تل‌آویو و توقف جنگ دانست.