|

موتورسیکلتها برای ورود به طرح ترافیک باید پول بدهند ؟ موتورهای برقی چطور؟

از سال ۱۳۹۵ طرح دریافت عوارض از موتورسیکلت ها برای ورود به طرح ترافیک مطرح بود. اکنون و سال‌ها بعد و همزمان با بازنگری در طرح‌های ترافیکی پایتخت، موضوع ساماندهی موتورسیکلت‌ها دوباره روی میز مدیریت شهری قرار گرفت.

موتورسیکلتها برای ورود به طرح ترافیک  باید پول بدهند ؟ موتورهای برقی چطور؟

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

 با تصویب ضوابط طرح ترافیک سال ۱۴۰۵، موضوع ورود موتورسیکلت‌ها یک گام جلوتر رفت.

سیدجعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران، ۱۹ بهمن ۱۴۰۴ اعلام کرد که موتورسیکلت‌ها نیز در ضوابط جدید طرح ترافیک مشمول پرداخت عوارض ورود به محدوده شده‌اند.

به گفته تشکری هاشمی، برای موتورسیکلت‌هایی که اطلاعات خود را در سامانه شهرداری ثبت کنند، مبلغی حدود ۷ هزار تومان برای دریافت مجوز ورود پیش‌بینی شده است.

 تکلیف موتورهای برقی  چه می‌شود؟

پس از انتشار این جزئیات، اخباری درباره اجرای ضوابط جدید طرح ترافیک برای موتورسیکلت‌ها منتشر شد. بر اساس این ضوابط، موتورسیکلت‌ها نیز برای ورود به محدوده طرح باید مطابق مقررات اقدام کنند.

طبق این اعلام، موتورسیکلت‌های برقی در صورت ثبت‌نام در سامانه شهرداری تهران امکان تردد بدون پرداخت عوارض را دارند و مالکان موتورسیکلت‌های بنزینی باید پیش از ورود به محدوده، نسبت به دریافت مجوز اقدام کنند.

همچنین طرح ترافیک تهران از شنبه تا چهارشنبه، از ساعت ۶:۳۰ صبح تا ۱۸ اجرا می‌شود و تردد بدون ثبت مجوز در این بازه زمانی مشمول جریمه خواهد بود.

 ساماندهی موتورسیکلت‌ها باید در برنامه ترافیکی باشد

در ادامه این مسیر، مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، ۲۲ اسفند ۱۴۰۴ درباره طرح‌های ترافیکی و ساماندهی موتورسیکلت‌ها گفت موضوع موتورسیکلت‌ها باید در برنامه‌های ترافیکی شهر مورد توجه قرار گیرد.

چمران تأکید کرد طرح‌های ترافیکی بدون توجه به ساماندهی موتورسیکلت‌ها نمی‌توانند پاسخگوی شرایط امروز تهران باشند و این بخش باید در برنامه‌های آینده دیده شود.

 اجرا نیازمند زیرساخت است

پس از انتشار خبرهای مربوط به اجرای طرح برای موتورسیکلت‌ها، ابهام‌هایی درباره زمان آغاز آن مطرح شد.

در همین رابطه عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران اعلام کرد موضوع دریافت عوارض از موتورسیکلت‌ها در مصوبه طرح ترافیک ۱۴۰۵ آمده است، اما اجرای آن نیازمند فراهم شدن زیرساخت‌های لازم است.

وی تأکید کرد زمان اجرا و جزئیات عملیاتی شدن این بخش از طرح هنوز نهایی نشده و برخی مطالب منتشرشده درباره نحوه اجرا مورد تأیید شهرداری نیست.

 هنوز معلوم نیست

اکنون پس از سال‌ها مطرح شدن ایده ورود موتورسیکلت‌ها به طرح ترافیک، این موضوع بار دیگر در قالب مصوبه طرح ترافیک ۱۴۰۵ مطرح شده است؛ اما همچنان پرسش اصلی باقی است که زیرساخت‌های لازم چه زمانی آماده می‌شود و آیا این بار موتورسیکلت‌ها واقعاً وارد چرخه طرح ترافیک خواهند شد یا این تصمیم نیز مانند گذشته در انتظار اجرا باقی می‌ماند.

 

منبع: مهر

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «تلگرام» بپیوندید.