نخستین رادار فرودگاهی بومی ایران در فرودگاه آبادان به بهرهبرداری رسید /گامی بزرگ در خودکفایی هوانوردی کشور
با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، نخستین رادار فرودگاهی بومی کشور با تکنولوژی پیشرفته MSSR-Mode S در فرودگاه آیتالله جمی آبادان به بهرهبرداری رسید. این پروژه بزرگ حاصل تلاش متخصصان داخلی و همکاری با دانشگاه صنعتی اصفهان است و گامی مهم در مسیر خودکفایی صنعت راداری ایران به شمار میرود.

به گزارش گروه رسانه ای شرق،محمد امیرانی در آیین بهرهبرداری همزمان از طرحهای وزارت راه و شهرسازی در آبادان، ضمن گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر، اعلام کرد: «با ارزش بیش از ۶.۹ میلیون یورو، امروز شاهد افتتاح ۱۰ پروژه مهم فرودگاهی و هوانوردی هستیم که مهمترین آنها، نخستین رادار تمام بومی فرودگاهی کشور در فرودگاه آبادان است.»
ویژگیها و اهداف پروژه رادار بومی آبادان
این سامانه راداری پیشرفته که با فناوری MSSR-Mode S طراحی و ساخته شده، از سال ۱۳۹۸ با مشارکت متخصصان الکترونیک هواپیمایی (ATSEP) شرکت فرودگاهها و پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز شد. به گفته امیرانی، از سال ۱۴۰۲ زیرساختهای لازم برای نصب و راهاندازی رادار آغاز و از مرداد ۱۴۰۳ آزمایشهای فنی و عملیاتی آن اجرا شد. اکنون این پروژه با دستور رئیسجمهور رسماً افتتاح شده است.
مزایای رادار MSSR-Mode S در فرودگاه آیتالله جمی
پوشش راداری به شعاع بیش از ۴۵۰ کیلومتر
افزایش ایمنی پروازهای داخلی و بینالمللی در جنوب غرب کشور
پشتیبانی از رادار اهواز و تقویت پوشش منطقهای
بومیسازی تکنولوژی ساخت رادارهای هوانوردی
صرفهجویی ارزی حدود ۸۰۰ هزار یورو در این پروژه و بیش از ۳ میلیون یورو در تولید انبوه
امکان بازاریابی و فروش به کشورهای دیگر با ارائه خدمات پس از فروش
امیرانی تأکید کرد: «تحریمهای ظالمانه مانعی برای پیشرفت نبود. ما به توان متخصصان کشور اعتماد کردیم و امروز میتوانیم رادارهای پیشرفته فرودگاهی را در داخل تولید کنیم. این دستاورد نقطه عطفی در تاریخ هوانوردی ایران است.»
در کنار پروژه آبادان، همزمان در فرودگاههای بوشهر، امام خمینی، شاهرود، ایلام، شیراز، جیرفت و یاسوج نیز پروژههای متنوعی به بهرهبرداری رسیدند که همگی در راستای ارتقای ایمنی، ظرفیت پروازی و خدمات فرودگاهی اجرا شدهاند.