|

جزییات دریافت حمایت برای فرزندان چندقلو

بهزیستی برنامه‌های حمایتی برای خانواده‌های دارای فرزندان دوقلو و چندقلو طراحی کرد.

جزییات دریافت حمایت برای فرزندان چندقلو

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق، مدیرکل دفتر خانواده، بانوان و سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی از برنامه‌های حمایتی این سازمان برای خانواده‌های دارای فرزندان دوقلو و چندقلو خبر داد و گفت: تاکنون ۳۸ هزار و ۴۱۹ نفر مشمول دریافت مستمری از سازمان بهزیستی شده‌اند و ۱۵۲۸ پرونده دیگر در نوبت بررسی قرار دارد. این مستمری‌ها از محل اعتبارات سازمان بهزیستی و منابع هدفمندی یارانه‌ها تأمین می‌شود.

مریم خاک‌رنگین اظهار کرد: از جمله حمایت‌های سازمان بهزیستی می‌توان به پرداخت مستمری، کمک‌هزینه مراقب همراه برای خانواده‌های دارای سه‌قلو و بیشتر، بسته‌های معیشتی و تغذیه‌ای برای کودکان زیر دو سال دچار سوءتغذیه، و نیز کمک‌هزینه مسکن و اشتغال اشاره کرد.

وی افزود: کودکان چندقلوی زیر دو سال که دچار سوءتغذیه هستند، از کمک‌هزینه تغذیه برخوردار می‌شوند و در صورت معرفی از سوی سازمان بهزیستی، شیرخشک مورد نیاز کودکان زیر یک سال نیز توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تأمین خواهد شد.

مدیرکل دفتر خانواده سازمان بهزیستی ادامه داد: کمک به خانواده‌های چندقلو با اولویت دهک‌های پایین درآمدی انجام می‌شود و در صورت وجود اعتبار مازاد، سایر دهک‌ها نیز مشمول خواهند شد. در سال گذشته، یک هزار و سیصد میلیارد تومان (۱.۳ همت) به این خانواده‌ها پرداخت شده است.

خاک‌رنگین با اشاره به پرداخت کمک‌هزینه مراقب همراه برای فرزندان سه‌قلو و بیشتر زیر دو سال گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۳، این یارانه به خانوارهای دهک سوم و پایین‌تر برای تأمین هزینه پرستار یا مهدکودک تعلق گرفته است. در حال حاضر، حدود سه هزار خانواده دارای فرزند سه‌قلو و بیشتر در سازمان بهزیستی دارای پرونده هستند.

وی ابراز امیدواری کرد که در سال جاری، این کمک‌هزینه به تمامی خانواده‌های مشمول پرداخت شود. این یارانه نیز از محل اعتبارات داخلی سازمان بهزیستی تأمین می‌گردد.

در بخش دیگری از گفت‌وگو، خاک‌رنگین از اجرای برنامه غربالگری سلامت برای ۱۰۰ هزار زن سرپرست خانوار در سال جاری خبر داد و گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شریک اصلی اجرای این طرح است. با این حال، برای اطمینان از مراجعه زنان و شناسایی نیازهای درمانی آنان، به همکاری گسترده‌تری با وزارت بهداشت نیاز داریم.

وی افزود: بسیاری از مددجویان سازمان بهزیستی به دلایلی چون مشکلات جسمی، محدودیت مالی، کمبود وقت یا ناآگاهی از خدمات درمانی، به مراکز بهداشتی مراجعه نمی‌کنند؛ این وضعیت به‌ویژه برای مادران دارای فرزندان چندقلو که با دشواری‌های بیشتری در نگهداری از کودکان مواجه‌اند، ملموس‌تر است.

مدیرکل دفتر خانواده سازمان بهزیستی در ادامه گفت: برنامه غربالگری بیماری‌های شایع زنان از جمله سرطان رحم و سینه نیز در سال جاری اجرا خواهد شد. تمرکز این برنامه بر مدیریت مورد، پیگیری درمان و تأمین کمک‌هزینه‌های درمانی است. به گفته او، زنان بالای ۳۹ سال به دلیل شیوع بیشتر این بیماری‌ها، جامعه هدف اصلی این برنامه هستند.

در پایان خاک‌رنگین با اشاره به چالش‌های خانواده‌های دارای چندقلو به ایسنا گفت: این خانواده‌ها در نگهداری از فرزندان با مشکلات جدی روبه‌رو هستند و گاهی نمی‌دانند چگونه از آن‌ها مراقبت کنند. به همین دلیل، سازمان بهزیستی برنامه‌ریزی برای ارتباط منظم مددکاران اجتماعی با خانواده‌ها و هماهنگی برای مراجعه به مراکز درمانی در روزهای مشخص را در دستور کار قرار داده است.