• ایمالز جستجوگر کالا
  • |

    آرامگاه سعدی کجاست؟ راهنمای گشت و گذار در سعدیه شیراز

    در سفر به شیراز می‌توانید بوی خوش شعر و ادب پارسی را استشمام کنید. این شهر که بزرگانی همچون حافظ و سعدی را در خود دارد، به عنوان یکی از بهترین مقاصد گردشگری ایران شناخته شده است. امروز قرار است به آرامگاه سعدی در شیراز سر بزنیم و از حال‌وهوای آن بگوییم. پس اگر مسافر شیراز هستید یا به ادبیات علاقه وافر دارید، مطالعه این مطلب را غنیمت بشمارید.

    آرامگاه سعدی کجاست؟ راهنمای گشت و گذار در سعدیه شیراز

    آرامگاه سعدی کجاست؟

    آرامگاه سعدی یکی از بهترین دیدنی‌های شیراز است. این آرامگاه در اواخر عمر سعدی خانقاه او بوده و بعد از مرگش، او را در همین مکان به خاک سپرده‌اند. سعدیه شیراز در منطقه 3 این شهر و در جوار باغ دلگشا جا خوش کرده است. این جاذبه با احتساب تمام باغات سرسبزی که اطرافش را محاصره می‌کند، مساحتی بالغ بر 7 هزار و 700 متر مربع دارد و از زیربنایی حدود 261 متر مربع برخوردار است.

    اگر ساکن تهران هستید، پیشنهاد می‌کنیم با خرید بلیط تهران شیراز خودتان را در اولین فرصت به این آرامگاه برسانید.

    تاریخچه آرامگاه سعدی و قدمت بنای آن

    سعدیه شیراز تاریخ پر فرازونشیبی دارد که شنیدن آن برای کسانی که اهل شعر و ادب هستند و از مرور تاریخ حظ می‌برند، دلچسب خواهد بود.

    ساخت اولیه آرامگاه سعدی

    نخستین بار شمس‌الدین محمد صاحب‌دیوانی، وزیر اباقا خان، در قرن هفتم دستور ساخت مقبره‌ای بر فراز قبر سعدی را صادر کرد.

    ویرانی و مرمت آرامگاه سعدی

    تاریخ اولین ویرانی مقبره سعدی به سال 998 هجری قمری بازمی‌گردد. در این سال یعقوب ذوالقدر، حاکم استان فارس، دستور ویرانی مقبره را صادر کرد. کریم خان زند در سال 1187 هجری قمری با ساخت عمارت بر فراز مقبره سعدی، دوباره شکوه این بنا را به آن بازگرداند.

    تاریخ دومین ویرانی مقبره در دوره قاجار است در این دوره، سعدیه به دستور یکی از علمای شیعه ویران شد. علی‌ اکبر قوام‌الملک شیرازی دومین کسی بود که با مرمت‌های فراوان، به مقبره سعدی حیات دوباره بخشید. او همچنین سنگی را که روی آن اشعار سعدی در مدح پیامبر حک شده بود، تهیه و بر مزار سعدی نصب کرد.

    ساخت آرامگاه سعدی به شکل کنونی

    با تشکیل شعبه انجمن آثار ملی در شیراز، در سال 1324 خورشیدی ایده احیا و ساخت سعدیه مطرح شد. در سال 1328 خورشیدی نیز طراحی جدید و امروزی این مقبره توسط مهندس محسن فروغی و مهندس علی صادقی، شکلی کاملا رسمی به خود گرفت. 3 سال بعد یعنی در سال 1331، این مقبره با حضور دکتر حسابی افتتاح شد.

    دیدنی های داخل آرامگاه سعدی

    آرامگاه سعدی در شب

    این جاذبه در دل خود دیدنی‌های بی‌شماری دارد که در ادامه به شرح و تفصیل هریک خواهیم پرداخت.

    حیاط و محوطه سعدیه

    حیاط‌ها عنصر ثابت در معماری سنتی ایرانی هستند که با حضور خود به هر بنایی صفا و آرامش می‌بخشند. گل‌کاری زیبای حیاط و وجود حوض‌های مستطیلی‌شکل، به این بنا فضایی بهشتی بخشیده است.

    حوض سکه

    این باوری قدیمی میان مردم شیراز است که معتقدند با انداختن سکه در حوض، آرزوهایشان برآورده می‌شود. البته این سنت قدیمی با خشک شدن آب حوض از رونق افتاده است.

    حوض ماهی

    در ضلع چپ سعدیه، حوضی به وسعت 30 متر مربع با نام حوض ماهی وجود دارد که شیرازی‌ها برای آن احترام و تقدس خاصی قائل هستند. در گذشته، مردم آب این حوض را برای شفا یا باطل کردن سحر و جادو به خانه می‌بردند. گفته می‌شود که استاد تیرانداز طراحی کاشی‌کاری‌های حوض ماهی آرامگاه سعدی را بر عهده داشته است.

    قنات سعدیه

    آب حوض ماهی از قنات سعدیه تامین می‌شده است. این قنات که قدمت آن به 1500 سال قبل بازمی‌گردد، منبع اصلی تامین آب کشاورزی در شیراز قدیم بوده است. امروز از این جاذبه تنها قناتی خشک به‌جا مانده است.

    نمای اصلی آرامگاه

    اگر به آرامگاه سعدی از بالا نگاه کنید، دو ایوان عمود بر هم را مشاهده می‌کنید که مزین به اشعاری از سعدی بزرگ است. نبض تپنده سعدیه همین بنای اصلی است که تصویر آن پشت اسکناس‌های 10 هزار تومانی دیده می‌شود.

    کتابخانه

    از دیگر دیدنی‌های مهم سعدیه، کتابخانه آن است که با بیش از 18 هزار جلد کتاب در بیش از 15 هزار عنوان، بهشت عاشقان شعر و ادبیات پارسی است. این کتابخانه در سال 1351 خورشیدی بنا شد.

    فضای داخلی آرامگاه

    فضای شاعرانه و زیبای داخل مقبره، نفس‌ها را در سینه حبس می‌کند. در فضای هشت‌ضلعی این بنا، با کتیبه‌های مزین به اشعار معروف سعدی روبه‌رو خواهید شد.

    ایوان

    ورودی آرامگاه سعدی با ایوانی مزین شده به هشت ستون، یادآور چهلستون اصفهان، همراه است. سنگ گرانیت قرمزرنگ و کتیبه‌هایی که دورتادور این ایوان را محاصره کرده‌اند، هر گردشگری را به وجد می‌آورند.

    مقبره سعدی

    عمارت هشت‌ضلعی سعدیه را مقبره حضرت سعدی زینت می‌بخشد. این مقبره درست در مرکز هشت‌ضلعی و روبه‌روی ایوانی باصفا قرار دارد. سنگ قبر این مقبره، از جنس سنگ سرخ‌رنگ سماق است که توسط علی اکبرخان قوام الملک شیرازی روی مقبره بنا شده است.

    مقبره شوریده شیرازی

    بعد از زیارت شیخ‌الاجل، به دیدار شوریده شیرازی بروید که مقبره‌اش در فاصله چند قدمی از سعدی بزرگ قرار دارد. شوریده شیرازی از شاعران به‌نام دوره قاجار بود که به دلیل بیماری آبله، در کودکی بینایی‌اش را از دست داد.

    بهترین زمان و نحوه بازدید از سعدیه شیراز

    نحوه بازدید از سعدیه

    بهار و به‌خصوص ماه اردیبهشت، فصل رزرو بلیط هواپیما برای سفر به شیراز و بازدید از جاذبه‌های دیدنی آن است. این مجموعه همه‌روزه از ساعت 7 صبح تا 12 شب میزبان گردشگران است. اگر می‌خواهید سعدیه را در خلوتی ملاقات کنید، بهتر است ساعات ابتدایی روز را برای گردش در این مقبره انتخاب کنید. سعدیه در شمال شرقی شیراز، در بلوار بوستان و در چند قدمی باغ دلگشا قرار دارد. هزینه ورودی به سعدیه برای هر نفر 20 هزار تومان است.

    بازدید از شیراز با خرید بلیط شیراز از تریپ

    شنیدن وصف آرامگاه سعدی، هر گردشگری را برای یافتن بهترین زمان سفر به شیراز ترغیب می‌کند. اگر هنوز برای سفر به شیراز برنامه ندارید، توصیه می‌کنیم به سایت تریپ www.trip.ir  سر بزنید و با خرید تور شیراز و سپس بلیط شیراز تهران بازدید از این جاذبه را تکمیل کنید.