خبر مهم وزیر کار درباره افزایش حقوق و متناسبسازی حقوق بازنشستگان
وزیر کار درباره افزایش حقوق و متناسبسازی حقوق بازنشستگان توضیحاتی ارایه کرد.
به گزارش شبکه شرق بازنشستگان از اظهارات وزیر کار در مورد آییننامه متناسبسازی حقوق بازنشستگان انتقاد کردند.
«مروتی» بازنشسته کارگری از اظهارات «احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ارتباط با اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان و صدور احکام جدید بازنشستگان انتقاد کرد.
این بازنشسته کارگری با بیان اینکه بیش از نیمی از بازنشستگان کشور مستمریبگیر سازمان تامین اجتماعی هستند که بلاتکلیف هستند و مشخص نیست سهمشان از همسانسازی چقدر است؛ تاکید کرد: «به زودی و انشالله، پاسخ ما بازنشستگان نیست؛ با اینها کار ما راه نمیافتد؛ برنامه هفتم میگوید متناسبسازی باید از ابتدای امسال اجرا شود، ولی در نیمه دوم سال هنوز احکام حقوقی جدید صادر نشده است.»
به گفته او، وضعیت بازنشستگان کارگری از همه وخیمتر و نگرانکنندهتر است چرا که قرار نیست برنامه و بودجه، اعتبار خاص برای متناسبسازی این بازنشستگان پرداخت کند و مسئولان نیز فقط به گفتنِ «انشالله به زودی انجام میشود» اکتفا کرده و بازنشستگان را از سر خود باز میکنند.
در روزهای اخیر، «احمد میدری» با اعلام اینکه قانون متناسب سازی ۱۳۰ هزار میلیارد تومان منبع نیاز دارد، گفت تا چند هفته دیگر شیوه نامه دقیق قانون متناسبسازی مستمری بازنشستگان نهایی میشود. میدری درباره »اینکه احکام همسانسازی کی زده میشود»؛ گفت: »هدف همه این بوده که به همین حداقل بگیرها کمک بشود.»
خبرنگار میپرسد: «کی؟ امسال ۶ ماه دیگر داریم..؟» و وزیر کار میگوید: «ببینید شما این یک بخشی از آن که دست سازمان برنامه وبودجه است امیدواریم تا دو ماه پرداخت شود و هماهنگی بین دستگاه اینها جای خودش انشاالله پرداخت میشود تا دو ماه دیگر به ۳/۵ میلیون نفر وبه آن ۷۰۰ هزار نفر هم مشکلی نیست.»
حقوق بازنشستگان چقدر افزایش مییابد؟
بازنشستگان از اصلاح آییننامه متناسبسازی حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران توسط دولت ابراز نگرانی کردند.
اصلاح آییننامه متناسبسازی از سوی دولت به این ترتیب که حقوق شاغلان بعد از کسر مالیات و بیمه، مشمول قواعد همترازی شود، موجب نگرانی بازنشستگان شده است.
محمدسعید بهوندی، فعال صنفی فرهنگیان بازنشسته در این رابطه میگوید: «بر اساس آییننامهی اجرایی که به تصویب دولت رسیده، متاسفانه بناست ۹۰ درصد متناسبسازی حقوق بازنشستگان که خودش از ریشه و اصل ماجرا ۱۰ درصد کمتر است، باز دوباره پس از کسر بیمهی سهم فرد و مالیات بر درآمد از جمع حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور بازنشستگی شاغلین همتراز برای بازنشستگان محاسبه شود و این یعنی؛ قطعاً کمتر از ۹۰ درصد خواهد شد.»
او افزود: «این شیوهی عمل مد نظر دولت، دقیقاً بر خلاف نص قانون متناسبسازی است. زیرا در بند «۱» جزء ( ر) مادهی ۲۸ قانون برنامهی هفتم توسعه صرحتاً چنین آمده است «بهمنظور برقراری عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز منتاسبسازی حقوق بازنشستگان با نود درصد حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه اقدام لازم را به عمل آورداین افزایش از سال ۱۴۰۳ در سال اول معادل چهل درصد و در سالهای دوم و سوم هر کدام سی درصد مابهالتفاوت تا نود درصد یادشده خواهد بود. آییننامه اجرایی این جزء به تصویب هیات وزیران میرسد». حال شما بگویید؛ در کجای این بند کوچکترین اشارهای به عبارت «پس از کسر فلان آیتم» یا کسر بیمه و مالیات شده؛ بنابراین باید پرسید با این اصلاحات دولت به دنبال چیست؟!»
بهوندی ادامه داد: «نمایندگان مجلس به عنوان ناظران بر اجرای قانون که اجرای آن هم باید کامل و هم مطلوب باشد، مطمئناً وظیفه داریند پیش از اجرای متناسبسازی توسط دولت و ایجاد گرفتاریهای مضاعف بعدی، به سرعت و بدون کوچکترین مماشات، جلو این عمل خلاف قانون را گرفته و متولیان را موظف سازید تا بر مبنای مُرِّ قانون آن را اصلاح کنند.»