|

مدیران سایپا اعتراف کردند: بدهی به کروز دوبرابر رقم اعلامی بود

«کروز مقصر نیست، سایپا ارقام را اشتباه گفته»؛ این خلاصه آن چیزی است که مستندات جلسه غیرعلنی میان قطعه‌سازان و مدیران سایپا نشان می‌دهد. نایب‌رئیس انجمن قطعه‌سازان با افشای جزئیات جدید اعلام کرد: خود مدیران سایپا در حضور انجمن تأیید کردند که بدهی به کروز دو برابر عددی است که قبلاً رسانه‌ای می‌کردند. به گفته وی، سایپا ابتدا کروز را متهم به کاهش تولید کرد، اما در جلسه خصوصی ناچار به پذیرش اشتباه محاسباتی خود شد.

 مدیران سایپا اعتراف کردند: بدهی به کروز دوبرابر رقم اعلامی بود

«کروز مقصر نیست، سایپا ارقام را اشتباه گفته»؛ این خلاصه آن چیزی است که مستندات جلسه غیرعلنی میان قطعه‌سازان و مدیران سایپا نشان می‌دهد. نایب‌رئیس انجمن قطعه‌سازان با افشای جزئیات جدید اعلام کرد: خود مدیران سایپا در حضور انجمن تأیید کردند که بدهی به کروز دو برابر عددی است که قبلاً رسانه‌ای می‌کردند. به گفته وی، سایپا ابتدا کروز را متهم به کاهش تولید کرد، اما در جلسه خصوصی ناچار به پذیرش اشتباه محاسباتی خود شد.

 

در تازه‌ترین دور از تنش‌های زنجیره تأمین خودرو، امیرحسین جلالی، نایب‌رئیس انجمن قطعه‌سازان تهران، با انتقاد شدید از شیوه «اتهام‌زنی» به جای «مسوولیت‌پذیری» در گروه خودروسازی سایپا، خواستار شفاف‌سازی کامل درباره علت کاهش تولید و بحران مالی این خودروساز شد.   به گفته وی، معرفی نادرست شرکت کروز به عنوان عامل اصلی اختلال در تأمین قطعات، نه تنها مشکل را حل نکرده بلکه بر پیچیدگی‌های آن افزوده است.

جلالی با اشاره به اظهارات اخیر برخی مدیران سایپا که کروز را مقصر اصلی کاهش تولید معرفی کرده‌اند، گفت: «متأسفانه شاهد ارائه اطلاعات نادرست و مقصرنمایی یک‌جانبه هستیم. شرکت کروز عضو فعال انجمن صنفی قطعه‌سازان استان تهران است و بر خود وظیفه می‌دانیم برای رفع هرگونه سوءتفاهم، واقعیت‌ها را شفاف کنیم.»

وی افزود: «این ماجرا تازگی ندارد. اواخر سال گذشته، دقیقاً در هفته اول اسفندماه، همین مسئله مطرح شد. در آن زمان با ابتکار انجمن قطعه‌سازان جلسه‌ای با حضور معاونت فروش شرکت کروز، اعضای هیئت‌مدیره انجمن همگن کشوری، مدیرعامل سایپا و معاونان مالی او برگزار کردیم تا موضوع روشن شود.»

 

ماجرای اختلاف ۷ هزار میلیارد تومانی

جلالی با اشاره به جزئیات آن جلسه گفت: «در ابتدای جلسه، مدیران سایپا رقم مطالبات کروز را حدود ۷ هزار میلیارد تومان اعلام کردند. اما پس از ارائه مستندات از سوی مدیر مالی سایپا، خود ایشان تأیید کرد که مطالبات کروز دو برابر این عدد است. جالب اینکه مدیرعامل سایپا نیز این واقعیت را پذیرفت. ما هنوز نفهمیدیم چگونه اشتباهی رخ داده که ۷ هزار میلیارد تومان اختلاف در ارقام ایجاد شده است.»

به گفته نایب‌رئیس انجمن قطعه‌سازان، با این حساب تقریباً یک‌سوم از کل مطالبات قطعه‌سازان از سایپا متعلق به شرکت کروز بوده است. در همان جلسه، نماینده کروز تأکید کرد: «با این میزان مطالبات و مشکلاتی که در سطح کشور وجود دارد، طبیعی است که تأمین‌کننده نتواند به تعهدات خود عمل کند.»

 

انتظار «کمک» به جای تسویه حساب

یکی از نکات جنجالی مطرح شده در آن جلسه، بحث «تأمین‌کنندگان موازی» بود. جلالی توضیح داد: «در جلسه مطرح شد که سایپا تأمین‌کنندگان موازی نیز دارد. اما مدیران سایپا پاسخ جالبی دادند: ‹درست است تأمین‌کنندگان موازی وجود دارند، اما ما از کروز انتظار کمک داریم.› یعنی با وجود بدهی‌های انباشته، انتظار دارند قطعه‌ساز همانند یک شریک استراتژیک عمل کند بدون اینکه سهم او از مطالبات به موقع پرداخت شود.»

در پایان آن جلسه، مدیرعامل سایپا قول داد بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان (۱۱ همت) از مطالبات قطعه‌سازان را پرداخت کند. پس از این قول، ماجرا برای مدتی فروکش کرد، اما اکنون دوباره و این بار گسترده‌تر از قبل مطرح شده است.

 

نشست مطبوعاتی برای «روشن شدن ابدی» واقعیت

جلالی با تأکید بر وظیفه انجمن قطعه‌سازان در «تنویر افکار عمومی» از برنامه‌ریزی برای برگزاری یک نشست مطبوعاتی ویژه خبر داد: «قصد داریم با حضور نمایندگان سایپا، وزارت صنعت، معدن و تجارت، شرکت کروز، اعضای هیئت‌مدیره انجمن استان تهران و جمعی از خبرنگاران، نشستی برگزار کنیم تا برای همیشه عامل اصلی مشکلات سایپا برای مردم روشن شود. دیگر زمان اتهام‌زنی به جای مسئولیت‌پذیری تمام شده است.»

وی قطعه‌سازان را «بخشی از خانواده سایپا و ایران‌خودرو» دانست و افزود: «سلامت و موفقیت این دو خودروساز برای ما حیاتی است. هرگونه توقف یا کاهش تولید آنها، به معنای زیان مستقیم به قطعه‌سازان است. ما هیچ نفعی در تضعیف سایپا نداریم، اما نمی‌توانیم سکوت کنیم وقتی حقیقت وارونه جلوه داده می‌شود.»

 

مرور تلاش‌های گذشته؛ گره‌ای که باز نمی‌شود

نایب‌رئیس انجمن قطعه‌سازان یادآور شد: «انجمن همگن قطعه‌سازان در سال گذشته تلاش زیادی برای کمک به سایپا انجام داد. ما بارها پیشنهاد راه‌اندازی کمیته‌های مشترک مالی و تأمین را دادیم. اما متأسفانه برخی مدیران ترجیح می‌دهند به جای حل مسئله، قطعه‌ساز را جلوی افکار عمومی مقصر جلوه دهند.»

او در پایان با اشاره به ادعاهای اخیر درباره عملکرد شرکت کروز تأکید کرد: «ما به عنوان انجمن، موظفیم به صحت و سقم این ادعاها رسیدگی کنیم.

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «بله» و «روبیکا» بپیوندید.