|

پیش‌ بینی قیمت طلای جهانی

قیمت طلای جهانی در هفته گذشته با افت چشمگیری مواجه شد و به پایین‌ترین سطح یک‌ماهه رسید. در شرایطی که داده‌های اقتصادی تاثیرگذاری منتشر نشد، کاهش تنش‌های ژئوپلیتیکی و خبرهای مثبت از مذاکرات آمریکا و چین موجب فشار فروش بر این فلز گران‌بها شد. اما آیا طلا در هفته پیش رو نیز کاهشی است؟ در این صورت، قیمت طلا تا چه سطحی افت می‌کند؟

پیش‌ بینی قیمت طلای جهانی

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق ؛در آغاز هفته و همزمان با انتشار خبرهای امیدوارکننده از مذاکرات تجاری آمریکا و چین، جریان ریسک‌پذیری بر بازارها حاکم شد و طلا وارد مسیر نزولی شد. وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که طرفین بر سر کاهش متقابل تعرفه‌ها تا سقف ۱۱۵ درصد و تعلیق آن‌ها به مدت ۹۰ روز توافق کرده‌اند.

همزمان تنش میان هند و پاکستان کاهش یافت و دو کشور به آتش‌بس رسیدند. این تحولات باعث شد قیمت هر اونس طلا بیش از ۲.۵ درصد افت کند و به زیر سطح ۳۲۰۰ دلار برسد.

روز سه‌شنبه، انتشار آمار ضعیف تورمی در آمریکا موجب کاهش قدرت دلار و حمایت نسبی از طلا شد. طبق گزارش اداره آمار کار ایالات متحده، شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) و شاخص هسته آن در ماه آوریل تنها ۰.۲ درصد رشد داشتند که کمتر از انتظار ۰.۳ درصدی بازار بود.

ادامه فشار فروش با کاهش تنش‌ها و چشم‌انداز توافق با ایران

در نیمه دوم هفته، فشار فروش بر طلا دوباره شدت گرفت و قیمت به کف جدیدی در سطح ۳۱۲۰ دلار رسید. سخنان دونالد ترامپ مبنی بر نزدیک شدن آمریکا به توافق هسته‌ای با ایران و همچنین توافق روسیه و اوکراین برای مذاکره مستقیم در ترکیه، از عوامل کاهش جذابیت طلا بود.

با این حال، در ادامه روز پنجشنبه، انتشار داده‌های ضعیف تورمی از شاخص تولیدکننده آمریکا (PPI) که از ۲.۷ درصد در مارس به ۲.۴ درصد در آوریل کاهش یافت، موجب تضعیف دوباره دلار شد و طلا را کمی بالا کشید.

داده‌های ضعیف مصرف‌کننده و حمایت نشدن طلا

روز جمعه، شاخص احساسات مصرف‌کننده دانشگاه میشیگان در برآورد اولیه ماه مه به ۵۰.۸ واحد کاهش یافت که کمتر از عدد ماه گذشته یعنی ۵۲.۲ بود. اگرچه انتظارات تورمی یک‌ساله به ۷.۳ درصد افزایش یافت، اما این داده‌ها نتوانستند روند نزولی طلا را معکوس کنند. در نتیجه، قیمت این فلز گران‌بها در نیمه پایین بازه هفتگی و زیر سطح ۳۲۰۰ دلار باقی ماند.

اهمیت تصمیمات فدرال رزرو و تحولات ژئوپلیتیکی

در نیمه نخست هفته جاری، تقویم اقتصادی آمریکا فاقد داده‌های مهم است. اما روز پنجشنبه، داده‌های اولیه شاخص مدیران خرید بخش تولید و خدمات (PMI) از سوی موسسه S&P Global منتشر خواهد شد. اگر این داده‌ها زیر سطح ۵۰ باشند، نشانه‌ای از انقباض اقتصادی تلقی شده و می‌توانند موجب کاهش ارزش دلار و افزایش قیمت طلا شوند.

در سوی دیگر، سخنرانی مقامات فدرال رزرو در هفته جاری مورد توجه بازار خواهد بود. اگر سیاست‌گذاران فدرال رزرو نیز مانند رئیس فدرال رزرو آتلانتا، به کاهش تنها یک‌باره نرخ بهره در سال جاری اشاره کنند، ممکن است بازار آن را نشانه‌ای از موضع انقباضی تلقی کند و دلار تقویت شود؛ عاملی که می‌تواند بر طلا فشار بیاورد. ابزار «CME FedWatch» نشان می‌دهد بازارها احتمال کاهش حداقل دوبار نرخ بهره در سال ۲۰۲۵ را حدود ۸۰ درصد ارزیابی می‌کنند.

تحلیل تکنیکال اونس جهانی؛ عبور طلا از حمایت مهم

طلا 27 اردیبهشت

شاخص قدرت نسبی (RSI) در نمودار روزانه به زیر ۵۰ سقوط کرده و قیمت از کانال صعودی چندماهه خارج شده که نشانه‌ای از تشدید فشار نزولی در بازار است. در صورت شکست سطح حمایتی ۳۱۶۰ دلار (میانگین متحرک ۵۰ روزه و سطح ۳۸.۲ درصد فیبوناچی)، حمایت بعدی در ۳۰۴۵ دلار و سپس ۳۰۰۰ تا ۲۹۸۰ دلار خواهد بود.

از سوی دیگر، اگر طلا بتواند به مدار صعودی بازگردد، محدوده مقاومتی اول بین ۳۲۹۰ تا ۳۳۰۰ دلار خواهد بود. در صورت عبور از این ناحیه، مقاومت‌های بعدی در ۳۳۶۰ و ۳۴۳۰ دلار قرار دارند.

منبع: تجارت نیوز