|

جنگ هند و‌ پاکستان بر سر آب بود ؟

محمد اسحاق دار، وزیر امور خارجه پاکستان گفت که شکست در حل مسئله آب به منزله اقدام جنگی خواهد بود.

جنگ هند و‌ پاکستان بر سر آب بود ؟

به گزارش گروه رسانه ای شرق، پاکستان امروز سه‌شنبه آمار تلفات درگیری‌ها با هند را اعلام کرد و نسبت به عواقب عدم حل مسئله آب بین دو کشور هشدار داد.

ارتش پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که حملات هوایی هند منجر به کشته شدن 51 نفر از جمله 11 سرباز و زخمی شدن 199 نفر از جمله 78 سرباز شده است

ارتش پاکستان افزود که در میان کشته‌شدگان غیرنظامی، 7 زن و 15 کودک وجود دارند. هند نیز از کشته شدن سربازان و غیرنظامیان در جریان حملات متقابل در سراسر مرزها خبر داده بود.

درگیری‌ها که به عنوان شدیدترین درگیری‌ها در 3 دهه گذشته توصیف شده است، پس از حمله‌ای حدود 3 هفته پیش رخ داد که منجر به کشته شدن 26 نفر در منطقه پهلغام در بخش تحت کنترل هند از منطقه مورد مناقشه کشمیر شد. دهلی نو، اسلام‌آباد را به دست داشتن در این حمله متهم کرد، اما دومی به شدت آن را رد کرد.

درگیری‌ها بامداد چهارشنبه گذشته آغاز شد و طرفین در آن از توپخانه، موشک و هواپیماهای بدون سرنشین استفاده کردند و تا زمان اعلام آتش‌بس توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در روز شنبه گذشته ادامه یافت و پاکستان و هند بر پایبندی خود به آن تاکید کردند.

در ساعات پس از اجرای آتش‌بس، اسلام‌آباد و دهلی نو یکدیگر را به نقض مکرر آن متهم کردند، اما از روز دوشنبه آرامش کامل برقرار شد.

این درگیری‌ها نگرانی‌هایی را در مورد تبدیل شدن مناقشه بین دو کشور هسته‌ای به یک جنگ تمام عیار برانگیخته است.

اقدام جنگی

در همین حال، محمد اسحاق دار، وزیر امور خارجه پاکستان گفت که شکست در حل مسئله آب به منزله اقدام جنگی خواهد بود.

دار در اظهاراتی به شبکه سی‌ان‌ان گفت که اگر مشکل آب در کشمیر حل نشود، آتش‌بس تهدید می‌شود.

هند در واکنش به حمله پهلغام، تعلیق کار با پیمان آب‌های رود سند امضا شده در سال 1960 با پاکستان را اعلام کرد.

این معاهده، تقسیم آب 6 رودخانه در حوضه رود سند را تنظیم می‌کند: رودخانه‌های شرقی (ستلج، بیاس و راوی) به هند اختصاص دارد و 20 درصد از کل جریان‌ها را تشکیل می‌دهد، در حالی که رودخانه‌های غربی (سند، جهلم و چناب) به پاکستان اختصاص دارد و 80 درصد از جریان‌ها را تشکیل می‌دهد.

وزیر امور خارجه پاکستان در اظهاراتی به  سی‌ان‌ان  تاکید کرد که کشورش هیچ ارتباطی با حمله اخیر در کشمیر ندارد و تروریسم را به هر شکلی محکوم می‌کند.

دار گفت که کشورش به دنبال ایجاد مسیری برای صلح و امنیت در بلندمدت است و افزود که گزینه هسته‌ای هرگز روی میز نبوده است.

این وزیر پاکستانی در ادامه گفت که کشورش پس از حملات هند، چاره‌ای جز انجام حملات دفاع از خود نداشته است.

ارتش پاکستان عملیات نظامی خود را «بنیان مرصوص» نامید و تاکید کرد که بسیاری از پایگاه‌های نظامی هند را هدف قرار داده است.

در همین حال، روزنامه فایننشال تایمز بریتانیا به نقل از دیپلمات‌های پاکستانی گزارش داد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا آماده حمایت از تلاش‌ها برای دستیابی به راه حلی در مورد جامو و کشمیر است.

این روزنامه همچنین به نقل از تحلیلگران گزارش داد که مداخله دیپلماتیک واشنگتن برای جلوگیری از یک جنگ تمام عیار، خشم هند را برانگیخته است.

نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، روز دوشنبه پس از دو روز از لازم‌الاجرا شدن آتش‌بس، وعده «پاسخ قاطع» به هر «حمله تروریستی» جدید را داد.

منبع: جماران

آخرین اخبار جهان را از طریق این لینک پیگیری کنید.