مدیرعامل شرکت پتروپالایش ملاصدرا صفاهان،عنوان کرد:
طرح زیست محیطی تبدیل پسماندهای پالایشگاهی به محصولات دوستدار محیط زیست
100 درصد پسماند حاصل ازنفت خام تولیدی پالایشگاه اصفهان تبدیل به کود کشاورزی میشود
به گزارش خبرنگار واحد رسانه روابط عمومی و بین الملل هلدینگ پتروپالایش اصفهان مدیرعامل شرکت پتروپالایش ملاصدرا صفاهان، درباره طرح ها و اقدامات انجام شده در راستای مدیریت کنترل پسماند گوگرد (گازh2S و گاز آمونیاک)در این شرکت گفت: پالایشگاه اصفهان در سنوات تاسیس تا سال ۱۴۰۰ روزانه ۹۰ تن گوگرد تولید میکرد، این پالایشگاه از سال ۱۴۰۱ بعلت (راه اندازی واحدDHT گوگرد زدایی از گازوئیل ) تا امروز روزانه ۳۰۰ تن گوگرد تولیدی دارد و یقیناً از سال ۱۴۰۴ به بعد با راه اندازی واحد KHT وRHU روزانه نزدیک به ۷۵۰ تن گوگرد در این مکان تولید خواهد شد.
وی افزود: بنابراین مدیریت این حجم از گوگرد از هم اکنون الزامی است وگرنه در آینده خیلی نزدیک با انباشت بسیار بزرگی از گوگرد روبرو هستیم.
علی محمد یسلیانی، با اشاره به اینکه گوگرد پسماندی با قیمت بسیار ناچیز و هزینه مدیریت بسیار بالا یکی از معضلات پالایشگاه می باشد اظهار کرد: با انجام طرحهای کیفی سازی میزان گوگرد محصولات کم وگازH2S،گاز آمونیاک وگوگرد بیشتر تولید میشود.
وی بیان کرد: در نتیجه ۲۵۰ درصد گوگرد پالایشگاه زیاد خواهد شد. یعنی میزان تولید روزانه گوگرد در پالایشگاه اصفهان از ۳۰۰ تن به ۷۵۰ تن در روز میرسد.
مدیرعامل شرکت پتروپالایش ملاصدرا صفاهان ، با بیان اینکه زمین واحد بازیافت گازH2S،گاز آمونیاک و گوگردحدود ۳۰ هکتار جنب واحد گوگرد سازی است ادامه داد: سالانه حدود ۹۸ هزار تن کود شیمیایی و محصولات قابل استحصال از پسماند گوگرد از این واحد قابل دریافت است.
وی با اشاره به اینکه شرکت پتروپالایش ملاصدرا صفاهان، نماینده و کارگزار شرکت پالایشگاه نفت اصفهان برای بازاریابی و فروش گوگرد است ادامه داد:درحال حاضرکشوردرحال خام فروشی گوگرد است و خریداران گوگرد همان تولید کنندگان کودهای شیمایی هستند.
یسلیانی، با اشاره به اینکه ۹۸ درصد گوگرد استحصالی دردنیا تبدیل به کود کشاورزی میشود تصریح کرد:گوگرد ازکشورصادرو تبدیل به کود میشود و مجدداً به ایران بازمیگردد که با قیمت های چند برابری در اختیارصنعت کشاورزی قرارمی گیرد و این اصلا به نفع اقتصاد کشور نیست .
وی درباره طرح های زیست محیطی گوگرد درپالایشگاه اصفهان گفت: برای مدیریت پسماند گوگرد و گاز H2S و آمونیاک در حال پیگیری های لازم وخرید لایسنس و مهندسی تا نهائی سازی سایرموضوعات هستیم.
مدیرعامل شرکت پتروپالایش ملاصدرا صفاهان افزود:این پروژه درراستای تکالیف و الزامات قانونی مصوبه هیئت وزیران در سال ۱۳۹۷ است که میتواند تاثیر بسیار شگرفی در مدیریت پسماند گوگرد، گاز H2S و گازآمونیاک داشته باشد و با جذب آنها تمامی موارد مذکور را به کودهای شیمیایی استاندارد و دوستدار محیط زیست تبدیل کند و این پروژه بخش لاینفک طرحهای بهبود و بهینهسازی فرایند شرکت پالایشگاه نفت اصفهان است.
شایان ذکراست که این واحد نمونهای در صنعت پالایش کشور ندارد.